Webinar - Hardcore Hardware - verhalen van het front

29/10/2020

"Hardware is hard” - een gevleugelde uitspraak onder developers. Het ontwikkelen van een product heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij zeggen altijd dat de endgame van IoT een miljoen markten van een miljoen omzet per markt gaat zijn. Oftewel: allemaal heel specifieke oplossingen die op die specifieke plek in die specifieke context geconfigureerd zijn. En dus hebben we een miljoen verschillende apparaten nodig - hardware developers, eat your heart out! We hebben bij de IoT Academy naast Connectiviteits- en softwareleveranciers ook partners die hardware produceren. Drie oprichters van drie verschillende bedrijven schuiven tijdens de komende meetup aan voor een gesprek over hardware ontwikkelen. Ze gaan tips & tricks delen, gênante miskleunen bekennen en vooral gewoon een openhartig gesprek voeren als developers onderling. De meetup zal uiteraard online zijn. Na aanmelding via eventbrite zul je op woensdag 28 okt de details voor deelname ontvangen. Uiteraard is er tijdens de meetup ook ruimte voor vragen. Mocht je van tevoren al suggesties hebben voor onderwerpen die we tijdens de meetup echt moeten bespreken, dan horen we die graag! Details:

Hardcore Hardware

Do 29 okt, 17.00-18.00

online

Deelnemers aan ronde tafel gesprek: Jasper Neuteboom (inventeers), Pedro de Smit (clickey) en Niels Stamhuis (Dent) RSVP via onze eventbrite pagina: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hardcore-hardware-verhalen-van-het-front-125612284725

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

25/3/2021
13:00-14:00

IoT Meetup 25 maart 2021 - Practical tips on managing IoT data

YouTube Livestream

Dit is deel 3 van onze serie "from 10.000 idea's to 10.000 ID's". Na het te hebben gehad over prototyping en hardware ontwikkeling zijn we nu aangekomen bij de grootschalige implementatie en het beheer van IoT oplossingen. In 2020 bleek voor het eerst het aantal IoT connecties groter dan het aantal ‘reguliere’ connecties via laptops en telefoons. Al deze connecties genereren data. Dit heeft een impact op IT- en beheerafdelingen. In dit webinar laten experts aan de hand van concrete praktijkcases zien wat het beheer van IoT data inhoudt, hoe je deze data in de huidige systemen benut en hoe snel je een IoT oplossing kunt implementeren. Laat je inspireren door: - Bart Visser, eigenaar van Conneqtech, deelt zijn ervaringen en uitdagingen met het beheer van duizenden connected voertuigen voor zijn klanten. - Remco Ploeg, CTO van Avanade, demonstreert hoe je de data van een connected koffieapparaat optimaal kan benutten in Azure - Paul Coppes, IoT product manager van KPN, laat zien hoe het mogelijk is om in slechts 2 weken een Co2 sensor aan het Unica Building Inside Air platform te koppelen. Datum: 25 maart We organiseren deze meetup in samenwerking met BTG en KPN IoT. Tijd: 13.00 – 14.00 Locatie: livestream, je ontvangt de link voorafgaand aan het event. Het is mogelijk om tijdens de webinar via de livechat van YouTube vragen te stellen.

Lees meer
16/3/2021
16:00-17:00

Extra meetup: IoT in Energie - De route naar Smart Grid uitgelegd.

Online - youtube livestream link word gedeeld na opgave via eventbrite

Deze meetup gaat over de energietransitie en hoe IoT en jouw onderneming daar aan kan bijdragen. De energiemarkt is volop in beweging door de gestelde klimaatdoelstellingen. Het moet groener, efficiënter en kan voordeliger. Tijdens deze meetup kijken we hier naar vanuit IoT perspectief.

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op