Webinar - Hardcore Hardware - verhalen van het front

29/10/2020

"Hardware is hard” - een gevleugelde uitspraak onder developers. Het ontwikkelen van een product heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij zeggen altijd dat de endgame van IoT een miljoen markten van een miljoen omzet per markt gaat zijn. Oftewel: allemaal heel specifieke oplossingen die op die specifieke plek in die specifieke context geconfigureerd zijn. En dus hebben we een miljoen verschillende apparaten nodig - hardware developers, eat your heart out! We hebben bij de IoT Academy naast Connectiviteits- en softwareleveranciers ook partners die hardware produceren. Drie oprichters van drie verschillende bedrijven schuiven tijdens de komende meetup aan voor een gesprek over hardware ontwikkelen. Ze gaan tips & tricks delen, gênante miskleunen bekennen en vooral gewoon een openhartig gesprek voeren als developers onderling. De meetup zal uiteraard online zijn. Na aanmelding via eventbrite zul je op woensdag 28 okt de details voor deelname ontvangen. Uiteraard is er tijdens de meetup ook ruimte voor vragen. Mocht je van tevoren al suggesties hebben voor onderwerpen die we tijdens de meetup echt moeten bespreken, dan horen we die graag! Details:

Hardcore Hardware

Do 29 okt, 17.00-18.00

online

Deelnemers aan ronde tafel gesprek: Jasper Neuteboom (inventeers), Pedro de Smit (clickey) en Niels Stamhuis (Dent) RSVP via onze eventbrite pagina: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hardcore-hardware-verhalen-van-het-front-125612284725

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op