Lancering IoT Educatie Programma

4/6/2020

Beste ondernemer, docenten en toekomstig IoT professional.

Tegenwoordig kun je niet meer om Internet of Things heen. Met al meer dan een miljard connected devices biedt het steeds meer inzichten in de fysieke wereld en daarmee kansen voor ondernemers. Echter zijn de mensen die kennis hebben over IoT en hoe het ingezet kan worden schaars. Het is het dus van groot belang om huidige en toekomstige ondernemers, werknemers en studenten te onderwijzen over wat IoT inhoudt.

Om iedereen kennis te laten maken IoT heeft de IoT Academy speciaal een programma ontwikkeld zodat mensen op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met IoT. Het IoT Educatie Programma bestaat uit een IoT Educatie Kit, online leeromgeving (Moodle/E-Learning) en Curriculum.

Op donderdag 4 juni bieden we je tijdens een online webinar de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende aspecten van het IoT Educatie Programma zodat je kunt bekijken welke elementen je kunt gebruiken in je eigen opleiding.

Programma

16:00 Inloop (Technische check-in)

16:10 Welkom en inleiding door Jurjen Lengkeek, directeur IoT Academy.

16:15 Presentatie IoT Educatie Programma bestaande uit:

• IoT Educatie kit (sensoren, communicatie en platform) te gebruiken bij de praktijkopdrachten.

• Curriculum t.w.v. 200 SLU’s

• Online leeromgeving

• Train de Trainer workshop voor docenten (docententraining om met LMS, kit en inhoud om te gaan)

• Technische ondersteuning tijdens looptijd (IoT Educatie kit en online leeromgeving)

16:25 Demonstratie IoT Educatie Kit door Niels Stamhuis, managing director Dent IoT.

De IoT Educatie Kit stelt je in staat om al doende te leren over de werking van IoT en de toepassing hiervan in het eigen vakgebied. Daarbij is het geschikt voor het voortgezet-, hoger beroeps- en universitair onderwijs.

16:35 Praktijkcase: De Haagse Hogeschool heeft ons curriculum toegepast in een eigen module. Peter Cuppers deelt zijn ervaringen.

Het curriculum bevat zowel theorie als praktische toepassing waarmee het geschikt is voor het voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Met behulp van de train de trainer workshop, online curriculum en hands-on praktijkvoorbeelden/praktijkopdrachten zijn alle docenten in staat om hun studenten te onderwijzen op het gebied van IoT. De Haage Hogeschool zal haar ervaringen delen en hoe het bij studenten is ontvangen.

16:50 Afsluiting en beantwoording overige vragen.

17:00 Einde

p.s. Om optimaal deel te kunnen nemen aan de Meetup raden we je aan om een laptop of PC te gebruiken. Tijdens de Meetup is ruimte voor interactie met de sprekers.

Met vriendelijke groet,

Het IoT Academy team

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

21/5/2021
14:30-15:30

IoT Meetup: Connecting IoT vs Keeping IoT connected

Online, livestream

In de serie ‘van 10.000 ideas naar 10.000 ID’s’ zijn we aanbeland bij de dagelijkse praktijk van het beheren van IoT oplossingen. Nu er elke dag tientallen nieuwe IoT oplossingen beschikbaar komen zien steeds meer mensen in de organisatie toepassingsmogelijkheden. Hoe pas je dat dan in je IT-landschap in? Is het “Bring Your Own IoT Device”? Of wil je er meer controle op houden en moet het allemaal top down benaderd worden? Hoe voorkom je wildgroei maar blijf je ook wendbaar, 'to unlock the full potential of IoT?' Kris van der Hoeven, IoT specialist bij Bagaar, neemt ons mee langs een aantal interessante use cases die hij in de afgelopen tijd heeft gezien bij klanten. Daarna schuiven Bart Schouw, Chief Evangelist van SoftwareAG en Melle Lelieveld, Partnermanager bij KPN IoT erbij aan en zullen we met Kris, Bart en Melle verder doorspreken over deze luxe uitdaging. Ook zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen en input. Via het tweede scherm kun je actief bijdragen aan het gesprek en je vragen stellen die de moderator meeneemt in het gesprek. De meetup vindt plaats van 16:00 tot 17:00. Daarna gaan we nog een half uurtje door met een open mic: we delen dan de link van een Zoom-gesprek waar we het gesprek voortzetten en je verder mee kan praten met de spreker en de panelleden.

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op