Lancering IoT Educatie Programma

4/6/2020

Beste ondernemer, docenten en toekomstig IoT professional.

Tegenwoordig kun je niet meer om Internet of Things heen. Met al meer dan een miljard connected devices biedt het steeds meer inzichten in de fysieke wereld en daarmee kansen voor ondernemers. Echter zijn de mensen die kennis hebben over IoT en hoe het ingezet kan worden schaars. Het is het dus van groot belang om huidige en toekomstige ondernemers, werknemers en studenten te onderwijzen over wat IoT inhoudt.

Om iedereen kennis te laten maken IoT heeft de IoT Academy speciaal een programma ontwikkeld zodat mensen op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met IoT. Het IoT Educatie Programma bestaat uit een IoT Educatie Kit, online leeromgeving (Moodle/E-Learning) en Curriculum.

Op donderdag 4 juni bieden we je tijdens een online webinar de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende aspecten van het IoT Educatie Programma zodat je kunt bekijken welke elementen je kunt gebruiken in je eigen opleiding.

Programma

16:00 Inloop (Technische check-in)

16:10 Welkom en inleiding door Jurjen Lengkeek, directeur IoT Academy.

16:15 Presentatie IoT Educatie Programma bestaande uit:

• IoT Educatie kit (sensoren, communicatie en platform) te gebruiken bij de praktijkopdrachten.

• Curriculum t.w.v. 200 SLU’s

• Online leeromgeving

• Train de Trainer workshop voor docenten (docententraining om met LMS, kit en inhoud om te gaan)

• Technische ondersteuning tijdens looptijd (IoT Educatie kit en online leeromgeving)

16:25 Demonstratie IoT Educatie Kit door Niels Stamhuis, managing director Dent IoT.

De IoT Educatie Kit stelt je in staat om al doende te leren over de werking van IoT en de toepassing hiervan in het eigen vakgebied. Daarbij is het geschikt voor het voortgezet-, hoger beroeps- en universitair onderwijs.

16:35 Praktijkcase: De Haagse Hogeschool heeft ons curriculum toegepast in een eigen module. Peter Cuppers deelt zijn ervaringen.

Het curriculum bevat zowel theorie als praktische toepassing waarmee het geschikt is voor het voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Met behulp van de train de trainer workshop, online curriculum en hands-on praktijkvoorbeelden/praktijkopdrachten zijn alle docenten in staat om hun studenten te onderwijzen op het gebied van IoT. De Haage Hogeschool zal haar ervaringen delen en hoe het bij studenten is ontvangen.

16:50 Afsluiting en beantwoording overige vragen.

17:00 Einde

p.s. Om optimaal deel te kunnen nemen aan de Meetup raden we je aan om een laptop of PC te gebruiken. Tijdens de Meetup is ruimte voor interactie met de sprekers.

Met vriendelijke groet,

Het IoT Academy team

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op