Lancering IoT Educatie Programma

4/6/2020

Beste ondernemer, docenten en toekomstig IoT professional.

Tegenwoordig kun je niet meer om Internet of Things heen. Met al meer dan een miljard connected devices biedt het steeds meer inzichten in de fysieke wereld en daarmee kansen voor ondernemers. Echter zijn de mensen die kennis hebben over IoT en hoe het ingezet kan worden schaars. Het is het dus van groot belang om huidige en toekomstige ondernemers, werknemers en studenten te onderwijzen over wat IoT inhoudt.

Om iedereen kennis te laten maken IoT heeft de IoT Academy speciaal een programma ontwikkeld zodat mensen op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met IoT. Het IoT Educatie Programma bestaat uit een IoT Educatie Kit, online leeromgeving (Moodle/E-Learning) en Curriculum.

Op donderdag 4 juni bieden we je tijdens een online webinar de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende aspecten van het IoT Educatie Programma zodat je kunt bekijken welke elementen je kunt gebruiken in je eigen opleiding.

Programma

16:00 Inloop (Technische check-in)

16:10 Welkom en inleiding door Jurjen Lengkeek, directeur IoT Academy.

16:15 Presentatie IoT Educatie Programma bestaande uit:

• IoT Educatie kit (sensoren, communicatie en platform) te gebruiken bij de praktijkopdrachten.

• Curriculum t.w.v. 200 SLU’s

• Online leeromgeving

• Train de Trainer workshop voor docenten (docententraining om met LMS, kit en inhoud om te gaan)

• Technische ondersteuning tijdens looptijd (IoT Educatie kit en online leeromgeving)

16:25 Demonstratie IoT Educatie Kit door Niels Stamhuis, managing director Dent IoT.

De IoT Educatie Kit stelt je in staat om al doende te leren over de werking van IoT en de toepassing hiervan in het eigen vakgebied. Daarbij is het geschikt voor het voortgezet-, hoger beroeps- en universitair onderwijs.

16:35 Praktijkcase: De Haagse Hogeschool heeft ons curriculum toegepast in een eigen module. Peter Cuppers deelt zijn ervaringen.

Het curriculum bevat zowel theorie als praktische toepassing waarmee het geschikt is voor het voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Met behulp van de train de trainer workshop, online curriculum en hands-on praktijkvoorbeelden/praktijkopdrachten zijn alle docenten in staat om hun studenten te onderwijzen op het gebied van IoT. De Haage Hogeschool zal haar ervaringen delen en hoe het bij studenten is ontvangen.

16:50 Afsluiting en beantwoording overige vragen.

17:00 Einde

p.s. Om optimaal deel te kunnen nemen aan de Meetup raden we je aan om een laptop of PC te gebruiken. Tijdens de Meetup is ruimte voor interactie met de sprekers.

Met vriendelijke groet,

Het IoT Academy team

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

26/11/2020
14:00 – 17:00 CET

Webinar - Unlock your Things & Release your Data

Online

Tijdens deze 'IoT Update' delen IoT-experts en klanten in vier rondes wat hun uitdagingen waren en wat zij hebben geleerd. Hierdoor ben je in één middag weer up to date van de meest inspirerende klantcases en de allerlaatste technologische innovaties. Allemaal online en met ruimte voor live vragen en opmerkingen. De IoT Update is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de partners van de IoT Academy.

Lees meer
29/10/2020
17.00-18.00

Webinar - Hardcore Hardware - verhalen van het front

Online

Drie oprichters van drie verschillende bedrijven schuiven tijdens de komende meetup aan voor een gesprek over hardware ontwikkelen. Ze gaan tips & tricks delen, gênante miskleunen bekennen en vooral gewoon een openhartig gesprek voeren als developers onderling. De meetup zal uiteraard online zijn.

Lees meer
24/9/2020
15:00

Webinar - The impact of Augmented Reality (AR) technologies on business processes

Online

In combinatie met InSpark organiseert KPN Innovation Playground, waarvan IoT Academy partner is, een webinar over de toepassingen van Augmented Reality (AR) technologie in de zakelijke markt.

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op