IoT Academy Educatie Kit

115

(excl. BTW)

Dé tool voor studenten om concreet aan de slag te gaan met hun docenten over digitalisering, data, innovatie en slimme 'Internet-of-Things' sensoren.

Geaccepteerde Betaalmethode


Over de IoT Academy Educatie Kit

De tool bestaat uit een onderwijsmodule met lesmateriaal en opdrachten, fysiek Marvin Developer board met sensoren en powerbank, en toegang tot het Cumulocity IoT platform voor data management en applicatie ontwikkeling.  

Over de IoT Academy Educatie Kit

IoT is een van de drijfveren achter de volgende industriële revolutie, waarbij de grenzen tussen fysiek en digitaal (verder) zullen versmelten. De IoT Academy stimuleert al meer dan 4 jaar de markt om met IoT aan de slag te gaan en heeft de lessen en best practices nu samengevat in deze onderwijsmodule voor het voortgezet onderwijs, en hoger beroepsonderwijs / universiteiten. Met een hands-on aanpak, zijn leraren in staat om hun leerlingen zelf diverse oplossingen te laten maken, om zo al doende te leren over hoe de keten van IoT werkt en wat er mee mogelijk is.


Platform & devices

Het Marvin board kan eenvoudig worden geconfigureerd via het Cumulocity IoT platform. Hiervandaan kan er Code worden gedownload en via Arduino op de Marvin worden geladen. Deze zal data van de sensoren doorsturen naar het platform, waar er allerlei dashboards en logica toegepast kan worden. Als docent beheer je een classroom - account, waarin je makkelijk devices, leerlingen en applicaties kan koppelen en beheren. Het draadloze gedeelte van de Marvin naar het platform gebeurt via LoRa, een relatief nieuw draadloos communicatie protocol, waarmee je perfect sensor data over lange afstanden kan versturen.

In de onderwijsmodule worden alle bouwstenen en hun alternatieven besproken en stap voor stap uitgelegd.

Wat zit er in de kit?

● Plug & Play Marvin Developer board met LoRaWAN5V, 2000 mAh Powerbank
● 4 plug & play "Grove" sensoren
● 6 axis accelerometer & gyroscope
● Temperatuur & luchtvochtigheid sensor Lichtsensor
● Geluidsensor
● Drukknop
● 5 Grove connector kabels (male-male)

Opmerking: vanaf 10 stuks zullen we de Marvin Boardjes zelf komen bezorgen. Aantallen hieronder worden per post verstuurd.

Documenten en resources

Github
Google Drive
PDF Presentatie
ZIP Marvin
Arduino CC

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en wordt onderdeel van ons groeiend IoT Eco Systeem.

Ja, ik heb interesse!