Webinar Telco Networks Unlocked

2/9/2020

How new Network Features will shape the Future Connected Society

Met de snelheid waarmee het nieuwe technologieën convergeren heb je een plek nodig waarbij samenwerken wordt gestimuleerd en creativiteit ingezet wordt om de nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit is precies wat we gaan doen tijdens de lancering van de KPN Innovation Playground.

Tijdens ons eerste interactieve webinar lanceren we de nieuwe mogelijkheden van de Network Exposure Features: SCEF en NEF. Deze komen binnenkort beschikbaar voor respectievelijk 4G en 5G. Dat doen we als KPN in samenwerking met Ericsson, de IoT Academy en hun partner, Alcom Electronics.

De tijd waarin nieuwe technologieën worden gelanceerd en daarna als use-cases worden gevalideerd, is niet meer van deze tijd. Daarom draaien we het om. De KPN Innovation Playground stelt jou in staat om laagdrempelig en hands-on nieuwe technologie te ontdekken en je go-to-market te verkorten voordat de technologie wordt gelanceerd.

Wat gaan we doen?

Op 2 september laten we je nieuwe Telecom netwerk features zien die voorheen verborgen zaten in het ‘core’ netwerk. SCEF en NEF maken het mogelijk om spannende nieuwe toepassingen te bedenken op basis van eenvoudige gestandaardiseerde API’s.

Voor ontwikkelaars en bedrijven die gebruikmaken van mobiele data communicatie, zoals Internet of Things, kan dit betekenen dat ze hun IoT-apparaten kleiner, energiezuiniger en dus goedkoper kunnen produceren en nieuwe use cases kunnen hanteren. Let’s find out together!

Programma

  • 15:00 Welkom bij de KPN Innovation Playground
  • 15:10 Introductie SCEF/NEF in relatie tot 5G en IoT, door Jasper Kuin (IoT Academy) en Han de Glint (5G Team @KPN)
  • 15:25 SCEF/NEF API’s en use cases, door Theo Quirijnen (Customer Solutions @Ericsson)
  • 15:45 Beschikbare Chip sets voor SCEF/NEF door Frans Lutz (Product Specialist @Alcom Electronics)
  • 16:00 Einde
  • Let op: Omdat het webinar weinig ruimte laat voor het stellen van vragen is daar na afloop volop de ruimte voor. De sprekers zullen in verschillende break-out rooms beschikbaar zijn voor vragen en discussie.

Enkele nieuwe API gebaseerde netwerk features die mogelijk zullen worden voor bedrijven en ontwikkelaars:

1. Device triggering

2. Non-IP data delivery

3. Support for data transfer mode with confirmation

4. Binding a SIM card identifier (IMSI) to an external ID

5. Buffering Mobile Originated and Mobile Terminated data

6. Authentication and authorization of devices and application servers

7. Support of special functions of monitoring the status of the UE (MONTE - Monitoring Events)

8. Group operations using an external group ID

9. Simultaneous use of the data of one UE by several AS

Over de KPN Innovation Playground

Bij de KPN Innovation Playground zijn corporates, start-ups en developers welkom om laagdrempelig in contact te komen met nieuwe technologieën die je kunt toepassen in jouw producten en diensten. Check voor meer informatie kpn.com/innovation of stuur een email aan letsplay@kpn.com als je met ons in contact wil komen.

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op