Webinar Telco Networks Unlocked

2/9/2020

How new Network Features will shape the Future Connected Society

Met de snelheid waarmee het nieuwe technologieën convergeren heb je een plek nodig waarbij samenwerken wordt gestimuleerd en creativiteit ingezet wordt om de nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit is precies wat we gaan doen tijdens de lancering van de KPN Innovation Playground.

Tijdens ons eerste interactieve webinar lanceren we de nieuwe mogelijkheden van de Network Exposure Features: SCEF en NEF. Deze komen binnenkort beschikbaar voor respectievelijk 4G en 5G. Dat doen we als KPN in samenwerking met Ericsson, de IoT Academy en hun partner, Alcom Electronics.

De tijd waarin nieuwe technologieën worden gelanceerd en daarna als use-cases worden gevalideerd, is niet meer van deze tijd. Daarom draaien we het om. De KPN Innovation Playground stelt jou in staat om laagdrempelig en hands-on nieuwe technologie te ontdekken en je go-to-market te verkorten voordat de technologie wordt gelanceerd.

Wat gaan we doen?

Op 2 september laten we je nieuwe Telecom netwerk features zien die voorheen verborgen zaten in het ‘core’ netwerk. SCEF en NEF maken het mogelijk om spannende nieuwe toepassingen te bedenken op basis van eenvoudige gestandaardiseerde API’s.

Voor ontwikkelaars en bedrijven die gebruikmaken van mobiele data communicatie, zoals Internet of Things, kan dit betekenen dat ze hun IoT-apparaten kleiner, energiezuiniger en dus goedkoper kunnen produceren en nieuwe use cases kunnen hanteren. Let’s find out together!

Programma

  • 15:00 Welkom bij de KPN Innovation Playground
  • 15:10 Introductie SCEF/NEF in relatie tot 5G en IoT, door Jasper Kuin (IoT Academy) en Han de Glint (5G Team @KPN)
  • 15:25 SCEF/NEF API’s en use cases, door Theo Quirijnen (Customer Solutions @Ericsson)
  • 15:45 Beschikbare Chip sets voor SCEF/NEF door Frans Lutz (Product Specialist @Alcom Electronics)
  • 16:00 Einde
  • Let op: Omdat het webinar weinig ruimte laat voor het stellen van vragen is daar na afloop volop de ruimte voor. De sprekers zullen in verschillende break-out rooms beschikbaar zijn voor vragen en discussie.

Enkele nieuwe API gebaseerde netwerk features die mogelijk zullen worden voor bedrijven en ontwikkelaars:

1. Device triggering

2. Non-IP data delivery

3. Support for data transfer mode with confirmation

4. Binding a SIM card identifier (IMSI) to an external ID

5. Buffering Mobile Originated and Mobile Terminated data

6. Authentication and authorization of devices and application servers

7. Support of special functions of monitoring the status of the UE (MONTE - Monitoring Events)

8. Group operations using an external group ID

9. Simultaneous use of the data of one UE by several AS

Over de KPN Innovation Playground

Bij de KPN Innovation Playground zijn corporates, start-ups en developers welkom om laagdrempelig in contact te komen met nieuwe technologieën die je kunt toepassen in jouw producten en diensten. Check voor meer informatie kpn.com/innovation of stuur een email aan letsplay@kpn.com als je met ons in contact wil komen.

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

25/3/2021
13:00-14:00

IoT Meetup 25 maart 2021 - Practical tips on managing IoT data

YouTube Livestream

Dit is deel 3 van onze serie "from 10.000 idea's to 10.000 ID's". Na het te hebben gehad over prototyping en hardware ontwikkeling zijn we nu aangekomen bij de grootschalige implementatie en het beheer van IoT oplossingen. In 2020 bleek voor het eerst het aantal IoT connecties groter dan het aantal ‘reguliere’ connecties via laptops en telefoons. Al deze connecties genereren data. Dit heeft een impact op IT- en beheerafdelingen. In dit webinar laten experts aan de hand van concrete praktijkcases zien wat het beheer van IoT data inhoudt, hoe je deze data in de huidige systemen benut en hoe snel je een IoT oplossing kunt implementeren. Laat je inspireren door: - Bart Visser, eigenaar van Conneqtech, deelt zijn ervaringen en uitdagingen met het beheer van duizenden connected voertuigen voor zijn klanten. - Remco Ploeg, CTO van Avanade, demonstreert hoe je de data van een connected koffieapparaat optimaal kan benutten in Azure - Paul Coppes, IoT product manager van KPN, laat zien hoe het mogelijk is om in slechts 2 weken een Co2 sensor aan het Unica Building Inside Air platform te koppelen. Datum: 25 maart We organiseren deze meetup in samenwerking met BTG en KPN IoT. Tijd: 13.00 – 14.00 Locatie: livestream, je ontvangt de link voorafgaand aan het event. Het is mogelijk om tijdens de webinar via de livechat van YouTube vragen te stellen.

Lees meer
16/3/2021
16:00-17:00

Extra meetup: IoT in Energie - De route naar Smart Grid uitgelegd.

Online - youtube livestream link word gedeeld na opgave via eventbrite

Deze meetup gaat over de energietransitie en hoe IoT en jouw onderneming daar aan kan bijdragen. De energiemarkt is volop in beweging door de gestelde klimaatdoelstellingen. Het moet groener, efficiënter en kan voordeliger. Tijdens deze meetup kijken we hier naar vanuit IoT perspectief.

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op