Samen het kennisniveau rondom IoT vergroten

IoT Academy in het onderwijs

Industrieën als de zorg (e-health), logistiek en agricultuur (smart farming) zoeken naar nieuwe IoT oplossingen. Echter, voordat industrieën zo ver zijn is er kennisdeling nodig. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en IoT apparaten worden steeds geavanceerder. Het onderwijs is de manier om medewerkers en ondernemers van de toekomst kennis te laten maken met het Internet of Things. Aan de hand van workshops en een curriculum kijken we graag samen met jullie hoe we kunnen samenwerken.
Iot studenten

Wat wij doen

IoT is relevant voor bijna elke sector en betrekt veel verschillende expertises op verschillende niveaus. Daarom is het voor studenten goed om de basis van IoT te snappen. Wij kunnen helpen met:

Introductie van IoT, Data en/of Cyber Security
• Introductiepresentatie; basis en context onderwerp
• Praktijkvoorbeelden
• Workshop: zelf doen is zelf leren
• Mogelijk uit te breiden met Blockchain, AI of AR

Opstarten en/of ondersteunen van IoT ontwerpproject
• Ideegeneratie
• Prototyping strategy
• Ontwikkelen prototype

Praktijk & Kennis
• Initiatieven IoT Academy partners en onderwijs aan elkaar linken

Iot studenten

Samenwerking CIV Smart Technology

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology is een dynamisch publiekprivaat samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en het onderwijs rondom Smart Technology. Het CIV Smart Technology zet zich in voor de continue ontwikkeling van onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven.

Ons doel
Samen met CIV Smart technology willen wij het technische en niet-technische middelbaar beroepsonderwijs kennis laten maken met Internet of Things. Hiermee willen we Nederland laten innoveren en excelleren op het gebied van IoT

Educatie
Door het organiseren van Internet of Things workshops en meetups willen we samen kennis delen. Dit wordt op verschillende niveaus gewaarborgd. Zo geven we introductie workshops IoT, lessen voor startende ondernemers die willen groeien in IoT en zijn er diepgaande trainingen voor (beginnende) developers.

Andere samenwerkingen

Inmiddels hebben we met verschillende voortgezet en hoger onderwijs samengewerkt. Een greep van de instellingen:
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam
MBO Rijnland
Open Universiteit
HML
STC Group leading in learning
Stenden Hogeschool
Stichting Meidendag
TU Delft
VU Amsterdam
Windesheim
Erasmus universiteit
TU Delft

“The IoT Academy heeft en bootcamp voor onze studenten van de Creativity & Innovation course verzorgd. Frido en Jasper daagden met feel enthousiasme onze studenten uit om hun kennis in de praktijk te brengen en een oplossing te bedenken voor een van hun klanten. Daarbij gaven ze niet alleen inzicht in wat er nodig is om van eerste concept tot daadwerkelijke oplossing te komen, maar creeerden ze ook een open en interactieve sfeer die enorm gewaardeerd werd door onze studenten.”

Mirella Kleijnen – Hoogleraar Customer Experience Management, Vrije Universiteit Amsterdam

Interesse? neem contact op!

Bel of mail ons dan voor een persoonlijke afspraak.
Tot snel op de IoT Academy.
Neem contact op

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op