Bouw je eigen IoT sensor
met de IoT Academy Educatiekit

De tool voor voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs / universiteiten en bedrijven.

IoT Academy Educatie Kit

De kit voor studenten en werknemers om hands-on aan de slag te gaan met Internet of Things. Bouw je eigen slimme sensor en leer over IoT-connectiviteit en data-platformen. We versturen de kit aangetekend en verzekerd per post.

Over de IoT Academy Educatie Kit
De IoT Academy Educatie Kit bestaat uit alle benodigde componenten om je eigen sensor te maken: een Marvin developer board, diverse sensoren, internet connectiviteit (LoRa), Internet of Things (IoT) platform en een applicatie waarop je sensor data zichtbaar wordt.

Hoe werkt het?
In de IoT Educatie Kit zit de Marvin, dit developer board is zo ontwikkeld dat het een kwestie is van plug and play. Je configureert de Marvin eenvoudig door hem in je USB-poort van je laptop te steken en via het online platform (Cumulocity) download je de code. Met behulp van het programma (Arduino) upload je makkelijk de code op het developer board. Je verbindt je sensoren eenvoudig via een kabeltje met het board, je stopt vervolgens het board met daaraan de sensoren in de meegeleverde powerbank en je hebt een werkend IoT device. Het device zal de data van de sensoren doorsturen naar het platform, waar er allerlei dashboards gebouwd kunnen worden en data-analyses kan doen. Binnen enkele minuten heb je dus al jouw eigen IoT oplossing inclusief dashboard gebouwd!

Wil jij Internet of Things onderdeel maken van je lesmateriaal?
Leuk dat je aan de slag wilt met Internet of Things! IoT is één van de drijfveren achter de volgende industriële revolutie, waarbij de grenzen tussen fysiek en digitaal (verder) zullen versmelten. De IoT Academy stimuleert al meer dan vijf jaar de markt om met IoT aan de slag te gaan en heeft daaromheen IoT Educatie Programma ontwikkeld. Het IoT Educatie Programma bevat zowel theoretische als praktische onderdelen waardoor het geschikt is voor het voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Met behulp van een train de trainer workshop, online curriculum en hands-on praktijkvoorbeelden/praktijkopdrachten is iedere docent in staat om zijn/haar studenten te onderwijzen op het gebied van IoT.

Met jouw werknemers aan de slag met Internet of Things?
Neem contact op met ons en ontdek welke workshops er zijn om de nieuwe mogelijkheden van IoT te implementeren in jouw bedrijfsmodel of bedrijfsprocessen.

Wat zit er in de kit?

● 1 Marvin Developer board LoRaWAN
● 1 Powerbank (5V/2000 mAh)
● 4 plug & play grove sensoren:
- Geluid
- Temperatuur
- Axis accelerometer & gyroscope
- Ultrasone afstandssensor
● 5 Grove connector kabels (male-male)
● Connectiviteit via het LoRa netwerk (KPN)
● Krijg toegang tot het low-code Cumulocity IoT en Analytics platform voor device connectivity, data management en app generatie van Software AG