×

IoT Academy meetups

IoT Meetups zijn gratis en organiseren we ongeveer elke maand voor IoT professionals en andere geïnteresseerden die in korte tijd meer te weten willen komen over een IoT actualiteit. Na een Meetup ben je weer bij en heb je je netwerk verbreed met personen die alles van dit onderwerp afweten. De meeste meetups zijn online, sommige zijn hybride. Ze zijn allemaal terug te kijken.

Aankomende Meetup:

Klik op een van de meetups en meld je aan. Leuk als je erbij bent!

-
-

Geen nieuwe meetup gepland

Er is nog geen nieuwe meetup gepland.
Laat je emailadres achter om uitnodigingen te ontvangen voor de meetups.

Ik wil mijn emailadres achterlaten

Onderwerpen en presentaties afgelopen meetups

Benieuwd waar we het over hebben gehad? Hieronder een overzicht van alle meetups die we hebben gehouden. De meeste zijn terug te kijken door op de knop onderaan het item te klikken.

Al geweest
8/12/2023
10:00-11:00

De wet en IoT: Passende security?

Online, livestream

De derde episode in deze serie gaat over “passende Security?”: de NIS2 richtlijn komt eraan en daarin wordt gesproken over “passende maatregelen om de veiligheid te waarborgen”. Maar wat is dat dan? Wanneer is iets passend? En verschilt dat voor een startup en een corporate? Of moeten beiden aan dezelfde regelgeving voldoen?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
24/11/2023
10:00-17:00

IoT Inspiration Academy 2023 - AI edition

IoT Academy

IoT Inspiration Academy 2023, the AI Edition Embrace the future with us at the intersection of the Internet of Things (IoT) and Artificial Intelligence (AI)! Join us on November 24th in Rotterdam at the Loft, for an event that goes beyond the buzz, providing you with practical insights, uncovering potential pitfalls, and giving you hands-on experience to discover the true power of AI. Why Should You Join? In a world abuzz with AI, it’s time to dive deeper. Our event is not just about theories and concepts; it’s about real-world applications and tangible skills that you can apply immediately. Whether you’re a seasoned professional or just starting to explore the domains of IoT and AI, this event is tailored for you. What to Expect: Practical Insights: Gain a deeper understanding of how IoT and AI are transforming industries with real-world case studies and success stories. Pitfalls and Challenges: Learn from experts about potential challenges and how to navigate them, ensuring you’re well-prepared for the journey ahead. Hands-on Workshops: Immerse yourself in interactive workshops that will explain AI and IoT, letting you experience their potential firsthand. Physical event The physical event takes place on Friday, November 24, 2023, at the IoT Academy in Rotterdam. During this event, different inspirational speakers give you insights into best practices, and you get the opportunity to speak to IoT experts and network with like-minded professionals.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
3/11/2023
10:00-11:00

Communicatie Innovatie

Online, livestream

Een van de 3 pijlers onder de groei van IoT is de toename in vormen van connectiviteit: met de komst van LowPower netwerken zoals LoRa, NB-IoT en LTE-m aan de ene kant van het spectrum en 4G en 5G aan de andere kant werden allemaal nieuwe toepassingen ineens mogelijk. Maar de ontwikkelingen staan niet stil! Er komen telkens nieuwe chipsets op de markt die nog weer meer kunnen. En er is zelfs weer een nieuwe ster aan het connectiviteit-firmament rijzend: NR+. Tijdens deze meetup bekijken we met een aantal kenners uit de industrie de ontwikkelingen op connectiviteitsgebied. We bekijken een aantal nieuwe communicatiechips (de nRF54 van Nordic Semiconductors, de LR1110 van SemTech) en bespreken nieuwe toepassingen die daarmee mogelijk worden. Daarnaast gaan we het hebben over DECT NR+, “the world’s first non-cellulair 5G technology standard”. Genoeg voor een uur, maar uiteraard gaan we ook in op vragen uit het (online) publiek.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
23/6/2023
10:00-11:00

No IoT, No Food

Online, livestream

Iedereen is het erover eens: we moeten met zorg omgaan met het water dat we hebben. Daar kan IoT een belangrijke rol in spelen. Gert-Jan de Blois zag als watermanagement expert dat daar nog veel te winnen was. Hij heeft een systeem ontwikkeld en levert nu pompen op zonne-energie die uit- en aangezet kunnen worden met sensoren die via het KPN LoRa netwerk communiceren. Dit heet KlimaatAdaptieve Drainage (KAD). Als techneut met inhoudelijke kennis van een bepaald vakgebied een IoT oplossing ontwikkelen en op de markt brengen: Hoe gaat dat nou? Waar loop je dan tegenaan? Wie wil er wel en niet met je samenwerken? Wat doe je in eigen beheer, wat besteed je uit? Naast de technische en de inhoudelijke insteek zullen we het ook over deze vragen gaan hebben tijdens de meetup.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
26/5/2023
10:00-11:00

Keeping the flame alive

Online, livestream

De verwarming van je appartementencomplex of kantoor wordt gemonitord en als de druk wegvalt staat de installateur in no-time voor de deur om de boel te fixen. Dat is mogelijk dankzij de innovaties van Aalberts hfc. In deze meetup vertelt Emiel Woestenberg, director Digital Products van Aalberts hfc hoe ze hun producten digitaal ontsloten hebben en hun rol als leverancier van HVAC apparatuur hebben veranderd naar partner in de waardeketen. Samen met Samuel van Egmond en Chris Bosse van OrangeNXT bespreken we het ontwikkelproces van de hard- en software die daarvoor nodig was.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
14/4/2023
10:00-11:00

De wet en IoT: data

Online, meetup

De tweede episode in deze serie gaat over data: hoe werkt dat juridisch? Wat is van wie? Wat mag je allemaal verzamelen? En hoe kun je data uitwisselen zonder dat de data ‘vogelvrij’ is? Dit soort vragen zullen de revue passeren in de inmiddels bekende setting: aan tafel in de studio van de IoT Academy met allemaal camera’s eromheen.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
17/3/2023
10:00-11:00

Ontwikkelingen in IoT land: 2023

Online, livestream

Wat mogen we verwachten en welke ontwikkelingen zijn op dit moment gaande? We doen dat aan de hand van twee sprekers die aanschuiven aan tafel: Marlous van der Elst, strategic lead best access bij KPN en sinds begin dit jaar ook bestuurslid van de IoT Academy en Fabian van Prooijen, Projectmanager Innovation bij de TU Delft en onder meer betrokken bij het Do IoT fieldlab. We kijken naar de technologieën en projecten waar zij mee bezig zijn en Fabian neemt ons mee langs de highlights die hij heeft gezien bij het Mobile World Congress in Barcelona.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
4/11/2022
10.00-11.00

Regie op mobiliteit in de stad

Online, livestream

Gemeenten en provincies hebben de ambitie steden leefbaar te houden voor hun bewoners. Er is veel beleid om dit te sturen, maar het is moeilijk om te zien of dit beleid ook effectief is. Er is ontzettend veel mobiliteitsdata beschikbaar uit hun infrastructuur. De uitdaging is om deze ruwe data om te zetten in stuurinformatie op basis waarvan je enerzijds beleid kunt maken en toetsen en anderzijds direct kunt bijsturen als je ziet dat een bepaalde situatie niet goed loopt. Hiervoor heeft InTraffic Multimodal Analytics ontwikkeld: een mobiliteitsanalyseplatform om mobiliteitsvraagstukken geïntegreerd en datadriven te benaderen. De gemeente Utrecht zet dit platform in om inzicht te krijgen in de verkeersdata en mobiliteitsontwikkelingen van de stad. In deze meetup bespreken we: Voor welke mobiliteitsuitdagingen gemeenten en provincies (komen te) staan; Waarom het belangrijk is om mobiliteitsvraagstukken breed en integraal aan te vliegen; Hoe je ervoor zorgt dat mobiliteitsdata integraal ontsloten kan worden, en dat aanbestedingen en leveranciers ook dat gewenste resultaat leveren; Op welke manier Multimodal Analytics daarbij ondersteunt en het platform is opgebouwd; Waarom een design thinking aanpak essentieel is voor succes; Hoe de KPN Data Services Hub de data op een veilige en betrouwbare manier beschikbaar maakt; Voor welke use-cases de gemeente Utrecht het platform inzet; Voor wie is deze meetup bedoeld? Personen die zich bezighouden met mobiliteitsdata en/of mobiliteitsbeleid (bijv. bij gemeentes of provincies) Geinteresseerden in (de implementatie van) analyse systemen die grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen bij elkaar brengen voor real-time en historische analyse

Bekijk afgelopen event
Al geweest
30/9/2022

Duurzame energie voorkomen met IoT?!

Online, livestream

De energietransitie is een veelbesproken onderwerp. Energieleverancier Vandebron maakt zich sterk voor 100% groene energie die duurzaam wordt geproduceerd met behulp van wind en zon. Dit zorgt voor uitdagingen aangezien vraag en aanbod van en naar energie sterk kunnen fluctueren. Echter, het is van belang dat de balans in het energienet gegarandeerd kan worden. Ontdek hoe Vandebron, Ordina & KPN IoT een oplossing hebben gevonden voor deze uitdaging. Welk probleem proberen we op te lossen? Voor alle betrokken partijen is het van belang dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten. Consumenten willen een eerlijke prijs betalen, leveranciers willen negatieve prijzen voorkomen en Tennet moet de balans in het energienet kunnen garanderen. Met behulp van solar curtailment zorgt Vandebron dat de hoeveelheid opgewekte energie gemanaged kan worden en negatieve prijzen kunnen worden voorkomen. Meer hierover tijdens de Meetup! Programma – De kracht van het ecosysteem: de samenwerking tussen energie leveranciers, de netbeheerder en de ondersteuning van software en IoT technologie – In gesprek met Sven Lahmann (Product owner Vandebron) & Vincent Schoonen (Software Engineer Ordina) – Stel al je vragen aan deze experts Voor wie is deze Meetup bedoeld? – Bedrijven in of gerelateerd aan de energiesector – Geïnteresseerden in (de implementatie van) IoT oplossingen waarbij verschillende partijen betrokken zijn

Bekijk afgelopen event
Al geweest
24/5/2022
16.00-17.00

Urban Data Platform voor Smart Cities

Online, livestream

Drie Belgische steden zijn slim (smart) geweest in de aanschaf van een Urban Data Platform. Hoe de steden Brugge, Leuven en Roeselare een Shared Data Platform hebben gecreëerd Smart Cities zijn qua initiatieven al lang niet nieuw meer. Heel veel steden en gemeenten weten dat ze hun dienstverlening en leefbaarheid kunnen verbeteren aan de hand van data. Deze data hebben ze beschikbaar uit vele verschillende bronnen van verschillende leveranciers. De “smart city” initiatieven zijn veelal als puntoplossing gerealiseerd. De crux van het succesvol implementeren van een smart city, zit hem in het centraal beschikbaar kunnen stellen van de data. In België hebben drie steden hun krachten en wensen gebundeld en gekozen voor een andere aanpak. Uitgaande van een gelijke vraag, maar ook van vrijheid voor de steden in het gebruik van data, hebben ze een uitvraag gedaan naar een federatief Urban Data Platform. In dit webinar wordt toegelicht op welke wijze deze aanpak onderscheidend is en waarom vele andere steden en gemeenten van deze aanpak kunnen profiteren. Aan het woord komen Benny Schaeken (Director Smart Cities, Cegeka), Fred Heukels (Business Development Executive Smart Cities) en Ken Casier over de meerwaarde van de samenwerking tussen de steden en wat het hen nu en in de toekomst brengt.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
24/3/2022
16:00-17:00

Next level voorraadbeheer door middel van IoT

Online

We gaan met elkaar een kijkje nemen in de wereld van Original Equipment Manufacturers en hun toeleveranciers. Fabory levert al sinds 1947 bevestigingsmiddelen aan OEM’s. Op een bepaald moment hebben ze IoT toegevoegd aan de oplossingen die ze leveren aan hun klanten: met sensoren, camera’s en slimme algoritmes leveren ze niet alleen maar bouten en moeren, maar beheren ze zelfs de voorraden voor hun klanten. Hoe hebben ze die switch gemaakt? Welke partijen hebben ze daarbij betrokken? Hoe blijven ze innoveren met nieuwe oplossingen voor hun klanten? En is het een standaard oplossing die ze overal uitrollen of is dit juist weer per klant verschillend? Dit en nog veel meer van dit soort vragen zullen aan bod komen tijdens de meetup. Deze zal volledig online zijn. Uiteraard is het mogelijk om tijdens de meetup via de chat vragen te stellen. Geef je dus snel op zodat je in een uur helemaal bijgepraat en geinspireerd bent door de verhalen uit de praktijk van Fabory.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
25/11/2021
16:00-17:00

TechTalks: ThinEdge & LiFi

Online, livestream

De meetup krijgt in november de vorm van een Tech Talk: we gaan op twee technische onderwerpen de diepte in. Twee partners van de IoT Academy zijn betrokken bij projecten waarmee ze deze technologien ontwikkelen, onderzoeken en implementeren. Het eerste onderwerp dat we gaan bespreken is ThinEdge. Dit is een framework dat door een aantal grote industriele spelers is ontwikkeld om ‘in de edge’ van het netwerk al met de data aan de slag te gaan. Jan van der Lugt en Misja Heuveling van SoftwareAG nemen ons mee in het wat, waarom, hoe en waartoe van dit onderwerp. Daarna duiken we in de wereld van connectiviteit met -hoe kan het ook anders- KPN. Gerben Vermeulen vertelt ons alles over LiFi: een supersnelle dataverbinding via licht. KPN heeft met een aantal consortiumpartners op de IoT Academy een ruimte ingericht met LiFi apparatuur om deze nieuwe technologie te demonstreren en het gebruik ervan uit te testen. Gerben vertelt ons er alles over in het tweede deel van het webinar.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
28/10/2021
16:00-17:00

IoT in het onderwijs

Online, livestream

IoT is here to stay. Maar geen enkele technologie ontwikkelt zich zo snel als de wereld van IoT: die is constant in verandering. Nu weten we dat het onderwijs niet bekend staat om snelle reacties op verandering. Terwijl het heel belangrijk is dat de werknemers van de toekomst worden opgeleid met een IoT mindset. En dan juist de leerlingen die niet als techneut worden opgeleid: zij gaan later de mogelijkheden in hun vakgebied herkennen en zorgen dat door de toepassing van IoT nieuwe mogelijkheden worden benut. Daarom heeft de IoT Academy een educatieprogramma ontwikkelt. Nu nog specifiek gericht op HBO instellingen, maar binnenkort komt er ook een MBO versie beschikbaar en gaan we specifiek voor bedrijven een IoT curriculum ontwikkelen. We vonden het de hoogste tijd om dat curriculum eens onder de aandacht te brengen. Tijdens dit webinar maak je kennis met het curriculum: we laten het online leerplatform zien, de content die we aanbieden, het IoT platform dat we op cumulocity hebben gemaakt en onze IoT Educatiekit op basis van de Marvin. Naast de makers komen ook de gebruikers aan het woord: docenten van de Haagse Hogeschool en NHL Stenden die het curriculum inmiddels meerdere malen hebben ingezet. En studenten die door ons programma een eerste kennismaking met IoT hebben gehad.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
21/5/2021
14:30-15:30

IoT Meetup: Connecting IoT vs Keeping IoT connected

Online, livestream

In de serie ‘van 10.000 ideas naar 10.000 ID’s’ zijn we aanbeland bij de dagelijkse praktijk van het beheren van IoT oplossingen. Nu er elke dag tientallen nieuwe IoT oplossingen beschikbaar komen zien steeds meer mensen in de organisatie toepassingsmogelijkheden. Hoe pas je dat dan in je IT-landschap in? Is het “Bring Your Own IoT Device”? Of wil je er meer controle op houden en moet het allemaal top down benaderd worden? Hoe voorkom je wildgroei maar blijf je ook wendbaar, 'to unlock the full potential of IoT?' Kris van der Hoeven, IoT specialist bij Bagaar, neemt ons mee langs een aantal interessante use cases die hij in de afgelopen tijd heeft gezien bij klanten. Daarna schuiven Bart Schouw, Chief Evangelist van SoftwareAG en Melle Lelieveld, Partnermanager bij KPN IoT erbij aan en zullen we met Kris, Bart en Melle verder doorspreken over deze luxe uitdaging. Ook zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen en input. Via het tweede scherm kun je actief bijdragen aan het gesprek en je vragen stellen die de moderator meeneemt in het gesprek. De meetup vindt plaats van 16:00 tot 17:00. Daarna gaan we nog een half uurtje door met een open mic: we delen dan de link van een Zoom-gesprek waar we het gesprek voortzetten en je verder mee kan praten met de spreker en de panelleden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
8/4/2021
16:30-17:30

IoT meetup: One Does Not Simply.... Manage Kafka

Online, livestream

Apache Kafka is de populairste open-source stream-processing software voor het verzamelen, verwerken, opslaan en analyseren van data op schaal. Het staat bekend om zijn uitstekende prestaties, lage latency, fouttolerantie en hoge throughput, en kan duizenden berichten per seconde verwerken. Met meer dan 1.000 Kafka use cases en stijgend gaande van IoT tot het centrale interne messaging systeem van bedrijven, zijn enkele veelvoorkomende voordelen het bouwen van data pipelines, het benutten van real-time datastromen, het mogelijk maken van operationele metrics en data-integratie over talloze bronnen. Vandaag de dag wordt Kafka door duizenden bedrijven gebruikt, waaronder meer dan 60% van de Fortune 100. Hiertoe behoren The New York Times, Linkedin, Rabobank, Airbnb, Netflix, en meer. Als de vertrouwde tool voor het digitaal versterken en innoveren van bedrijven, stelt Kafka organisaties in staat hun data strategieën te moderniseren met event streaming architectuur. Klarrio, een systeemintegrator met bijna een decennium aan Kafka-ervaring licht een tipje van de sluier op over hoe je Kafka managed. Met Do’s and Don’ts, best practices en echte use cases. Sprekers: Yoni Van der Taelen, Marketing Director, en Bruno De Bus, CTO, bij Klarrio.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
25/3/2021
13:00-14:00

IoT Meetup 25 maart 2021 - Practical tips on managing IoT data

YouTube Livestream

Dit is deel 3 van onze serie "from 10.000 idea's to 10.000 ID's". Na het te hebben gehad over prototyping en hardware ontwikkeling zijn we nu aangekomen bij de grootschalige implementatie en het beheer van IoT oplossingen. In 2020 bleek voor het eerst het aantal IoT connecties groter dan het aantal ‘reguliere’ connecties via laptops en telefoons. Al deze connecties genereren data. Dit heeft een impact op IT- en beheerafdelingen. In dit webinar laten experts aan de hand van concrete praktijkcases zien wat het beheer van IoT data inhoudt, hoe je deze data in de huidige systemen benut en hoe snel je een IoT oplossing kunt implementeren. Laat je inspireren door: - Bart Visser, eigenaar van Conneqtech, deelt zijn ervaringen en uitdagingen met het beheer van duizenden connected voertuigen voor zijn klanten. - Remco Ploeg, CTO van Avanade, demonstreert hoe je de data van een connected koffieapparaat optimaal kan benutten in Azure - Paul Coppes, IoT product manager van KPN, laat zien hoe het mogelijk is om in slechts 2 weken een Co2 sensor aan het Unica Building Inside Air platform te koppelen. Datum: 25 maart We organiseren deze meetup in samenwerking met BTG en KPN IoT. Tijd: 13.00 – 14.00 Locatie: livestream, klik hier voor de link: https://www.iotacademy.nl/meetup-25-maart-practical-tips-on-managing-iot-data

Bekijk afgelopen event
Al geweest
16/3/2021
16:00-17:00

Extra meetup: IoT in Energie - De route naar Smart Grid uitgelegd.

Online - youtube livestream link word gedeeld na opgave via eventbrite

Deze meetup gaat over de energietransitie en hoe IoT en jouw onderneming daar aan kan bijdragen. De energiemarkt is volop in beweging door de gestelde klimaatdoelstellingen. Het moet groener, efficiënter en kan voordeliger. Tijdens deze meetup kijken we hier naar vanuit IoT perspectief.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
18/2/2021
16:00 – 17:00 CET

Show Me What You Got Night

Online

Bekijk afgelopen event
Al geweest
26/11/2020
14:00 – 17:00 CET

Terugblik: Webinar - Unlock your Things & Release your Data

Online

Tijdens deze 'IoT Update' deelden IoT-experts en klanten in vier rondes wat hun uitdagingen waren en wat zij hebben geleerd. Deelnemers waren hierdoor in één middag weer up to date van de meest inspirerende klantcases en de allerlaatste technologische innovaties. Allemaal online en met ruimte voor live vragen en opmerkingen. De IoT Update was gratis en werd mogelijk gemaakt door de partners van de IoT Academy.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
29/10/2020
17.00-18.00

Webinar - Hardcore Hardware - verhalen van het front

Online

Drie oprichters van drie verschillende bedrijven schuiven tijdens de komende meetup aan voor een gesprek over hardware ontwikkelen. Ze gaan tips & tricks delen, gênante miskleunen bekennen en vooral gewoon een openhartig gesprek voeren als developers onderling. De meetup zal uiteraard online zijn.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
24/9/2020
15:00

Webinar - The impact of Augmented Reality (AR) technologies on business processes

Online

In combinatie met InSpark organiseert KPN Innovation Playground, waarvan IoT Academy partner is, een webinar over de toepassingen van Augmented Reality (AR) technologie in de zakelijke markt.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
2/9/2020
15:00-16:30 uur

Webinar Telco Networks Unlocked

Online evenement

Hoe nieuwe netwerk features de 'Future Connected Society' vormgeven. De lancering van de KPN Innovation Playground en de Netwerk Exposure features SCEF en NEF.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
25/6/2020
16:00

IoT Meetup 25 juni: Smart Industry en de transitie binnen de maakindustrie

Online

Donderdag 25 juni staat weer een online IoT Meetup op de agenda. Deze keer nemen we je mee in de wereld van Smart Industry, Wireless Factories en Connected Machines. Hoe ‘connected’ is de Nederlandse industrie? Welke IoT toepassingen zijn populair? Welke rol gaat 5G spelen? In 1 uur nemen onze partners KPN en Software AG ons mee in hun inzichten en use cases.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
4/6/2020
16:00

Lancering IoT Educatie Programma

Op donderdag 4 juni bieden we je tijdens een online webinar de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende aspecten van het IoT Educatie Programma zodat je kunt bekijken welke elementen je kunt gebruiken in je eigen opleiding.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
28/5/2020
16:00

IoT Meetup mei 2020

Online

Hoe zorg jij dat je ook in tijden van corona samen met je collega’s nieuwe dingen kunt leren? Daar gaan we het tijdens onze eerste IoT Meet Up in coronatijd over hebben. Dat doen we aan de hand van de online IoT workshop, die we samen met SMITZH (de Smart Industry Hub van Zuid-Holland), Koninklijke Metaalunie en Reedyk BV hebben ontwikkeld ten tijde van de corona crisis.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
5/3/2020
16:45

IoT Meetup maart 2020

Port of Rotterdam

IoT Academy & Port of Rotterdam organiseren: AI & IoT in de haven. Hoewel we IoT in onze naam hebben staan zijn we natuurlijk allang niet meer alleen met IoT bezig. “Converging technologies” is een mooie term voor het feit dat juist de combinatie van verschillende technologieën nodig is om de waarde te creëren waar we naar op zoek zijn.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
23/1/2020
15:00 - 19:00

IoT Academy Meet up: PaaS, het verdienmodel van de toekomst?

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Paas: Product as a Service. Hoe regel je dat en hoe financier je zoiets?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
21/11/2019
15:00 - 19:00

IoT Meetup - IOT Academy NL

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Tijdens de IoT Update leer je de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en leer je van de vele praktijkvoorbeelden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
31/10/2019
15:00 - 19:00

IoT Update

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Tijdens de IoT Update leer je de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en leer je van de vele praktijkvoorbeelden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
26/9/2019

Monitoren en voorspellen van machineonderhoud

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Centraal hierbij staat de klantvraag van iemand die door middel van IoT/Data zijn processen wil optimaliseren.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
27/6/2019
16:00 - 20:00

LPWA, wat is de juiste keuze voor mijn toepassing?

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

We blikken terug op waar we nu staan rondom alle nieuwe low power draadloze communicatieprotocollen.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
21/3/2019

Hoe technologie de customer journey verrijkt.

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Hoe zorg je voor een optimale klantervaring en op welke manier kan technologie een verrijking bieden aan de customer journey?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
15/3/2019
15:00 - 19:00

IoT Academy Kids Day

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Op deze dag gaan we kinderen laten zien wat IoT nou eigenlijk is en hoe dit zich verhoudt tot AI/Machine learning.

Bekijk afgelopen event
Laad meer