Wil je een IoT Academy Meet Up bijwonen?

IoT Meet Ups zijn gratis en organiseren we elke maand voor IoT professionals die in korte tijd meer te weten willen komen over een IoT actualiteit. Na een Meet Up ben je weer bij en heb je je netwerk verbreed met personen die alles van dit onderwerp afweten.

Aankomende Meet Ups

Klik op een van de Meet Ups en meld je aan. Leuk als je erbij bent!

-
-

Geen nieuwe meetup gepland

Er is nog geen nieuwe meetup gepland.
Heb jij interesse om te komen spreken als IoT spreker? Neem contact op!

Schrijf mij in als spreker

Onderwerpen en presentaties afgelopen meetups

Benieuwd waar we het over hebben gehad? Wil je de presentatie downloaden? Klik
dan op onderstaande Meet Ups.

Al geweest
21/5/2021
14:30-15:30

IoT Meetup: Connecting IoT vs Keeping IoT connected

Online, livestream

In de serie ‘van 10.000 ideas naar 10.000 ID’s’ zijn we aanbeland bij de dagelijkse praktijk van het beheren van IoT oplossingen. Nu er elke dag tientallen nieuwe IoT oplossingen beschikbaar komen zien steeds meer mensen in de organisatie toepassingsmogelijkheden. Hoe pas je dat dan in je IT-landschap in? Is het “Bring Your Own IoT Device”? Of wil je er meer controle op houden en moet het allemaal top down benaderd worden? Hoe voorkom je wildgroei maar blijf je ook wendbaar, 'to unlock the full potential of IoT?' Kris van der Hoeven, IoT specialist bij Bagaar, neemt ons mee langs een aantal interessante use cases die hij in de afgelopen tijd heeft gezien bij klanten. Daarna schuiven Bart Schouw, Chief Evangelist van SoftwareAG en Melle Lelieveld, Partnermanager bij KPN IoT erbij aan en zullen we met Kris, Bart en Melle verder doorspreken over deze luxe uitdaging. Ook zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen en input. Via het tweede scherm kun je actief bijdragen aan het gesprek en je vragen stellen die de moderator meeneemt in het gesprek. De meetup vindt plaats van 16:00 tot 17:00. Daarna gaan we nog een half uurtje door met een open mic: we delen dan de link van een Zoom-gesprek waar we het gesprek voortzetten en je verder mee kan praten met de spreker en de panelleden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
8/4/2021
16:30-17:30

IoT meetup: One Does Not Simply.... Manage Kafka

Online, livestream

Apache Kafka is de populairste open-source stream-processing software voor het verzamelen, verwerken, opslaan en analyseren van data op schaal. Het staat bekend om zijn uitstekende prestaties, lage latency, fouttolerantie en hoge throughput, en kan duizenden berichten per seconde verwerken. Met meer dan 1.000 Kafka use cases en stijgend gaande van IoT tot het centrale interne messaging systeem van bedrijven, zijn enkele veelvoorkomende voordelen het bouwen van data pipelines, het benutten van real-time datastromen, het mogelijk maken van operationele metrics en data-integratie over talloze bronnen. Vandaag de dag wordt Kafka door duizenden bedrijven gebruikt, waaronder meer dan 60% van de Fortune 100. Hiertoe behoren The New York Times, Linkedin, Rabobank, Airbnb, Netflix, en meer. Als de vertrouwde tool voor het digitaal versterken en innoveren van bedrijven, stelt Kafka organisaties in staat hun data strategieën te moderniseren met event streaming architectuur. Klarrio, een systeemintegrator met bijna een decennium aan Kafka-ervaring licht een tipje van de sluier op over hoe je Kafka managed. Met Do’s and Don’ts, best practices en echte use cases. Sprekers: Yoni Van der Taelen, Marketing Director, en Bruno De Bus, CTO, bij Klarrio.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
25/3/2021
13:00-14:00

IoT Meetup 25 maart 2021 - Practical tips on managing IoT data

YouTube Livestream

Dit is deel 3 van onze serie "from 10.000 idea's to 10.000 ID's". Na het te hebben gehad over prototyping en hardware ontwikkeling zijn we nu aangekomen bij de grootschalige implementatie en het beheer van IoT oplossingen. In 2020 bleek voor het eerst het aantal IoT connecties groter dan het aantal ‘reguliere’ connecties via laptops en telefoons. Al deze connecties genereren data. Dit heeft een impact op IT- en beheerafdelingen. In dit webinar laten experts aan de hand van concrete praktijkcases zien wat het beheer van IoT data inhoudt, hoe je deze data in de huidige systemen benut en hoe snel je een IoT oplossing kunt implementeren. Laat je inspireren door: - Bart Visser, eigenaar van Conneqtech, deelt zijn ervaringen en uitdagingen met het beheer van duizenden connected voertuigen voor zijn klanten. - Remco Ploeg, CTO van Avanade, demonstreert hoe je de data van een connected koffieapparaat optimaal kan benutten in Azure - Paul Coppes, IoT product manager van KPN, laat zien hoe het mogelijk is om in slechts 2 weken een Co2 sensor aan het Unica Building Inside Air platform te koppelen. Datum: 25 maart We organiseren deze meetup in samenwerking met BTG en KPN IoT. Tijd: 13.00 – 14.00 Locatie: livestream, klik hier voor de link: https://www.iotacademy.nl/meetup-25-maart-practical-tips-on-managing-iot-data

Bekijk afgelopen event
Al geweest
16/3/2021
16:00-17:00

Extra meetup: IoT in Energie - De route naar Smart Grid uitgelegd.

Online - youtube livestream link word gedeeld na opgave via eventbrite

Deze meetup gaat over de energietransitie en hoe IoT en jouw onderneming daar aan kan bijdragen. De energiemarkt is volop in beweging door de gestelde klimaatdoelstellingen. Het moet groener, efficiënter en kan voordeliger. Tijdens deze meetup kijken we hier naar vanuit IoT perspectief.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
18/2/2021
16:00 – 17:00 CET

Show Me What You Got Night

Online

Bekijk afgelopen event
Al geweest
26/11/2020
14:00 – 17:00 CET

Terugblik: Webinar - Unlock your Things & Release your Data

Online

Tijdens deze 'IoT Update' deelden IoT-experts en klanten in vier rondes wat hun uitdagingen waren en wat zij hebben geleerd. Deelnemers waren hierdoor in één middag weer up to date van de meest inspirerende klantcases en de allerlaatste technologische innovaties. Allemaal online en met ruimte voor live vragen en opmerkingen. De IoT Update was gratis en werd mogelijk gemaakt door de partners van de IoT Academy.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
29/10/2020
17.00-18.00

Webinar - Hardcore Hardware - verhalen van het front

Online

Drie oprichters van drie verschillende bedrijven schuiven tijdens de komende meetup aan voor een gesprek over hardware ontwikkelen. Ze gaan tips & tricks delen, gênante miskleunen bekennen en vooral gewoon een openhartig gesprek voeren als developers onderling. De meetup zal uiteraard online zijn.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
24/9/2020
15:00

Webinar - The impact of Augmented Reality (AR) technologies on business processes

Online

In combinatie met InSpark organiseert KPN Innovation Playground, waarvan IoT Academy partner is, een webinar over de toepassingen van Augmented Reality (AR) technologie in de zakelijke markt.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
2/9/2020
15:00-16:30 uur

Webinar Telco Networks Unlocked

Online evenement

Hoe nieuwe netwerk features de 'Future Connected Society' vormgeven. De lancering van de KPN Innovation Playground en de Netwerk Exposure features SCEF en NEF.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
25/6/2020
16:00

IoT Meetup 25 juni: Smart Industry en de transitie binnen de maakindustrie

Online

Donderdag 25 juni staat weer een online IoT Meetup op de agenda. Deze keer nemen we je mee in de wereld van Smart Industry, Wireless Factories en Connected Machines. Hoe ‘connected’ is de Nederlandse industrie? Welke IoT toepassingen zijn populair? Welke rol gaat 5G spelen? In 1 uur nemen onze partners KPN en Software AG ons mee in hun inzichten en use cases.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
4/6/2020
16:00

Lancering IoT Educatie Programma

Op donderdag 4 juni bieden we je tijdens een online webinar de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende aspecten van het IoT Educatie Programma zodat je kunt bekijken welke elementen je kunt gebruiken in je eigen opleiding.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
28/5/2020
16:00

IoT Meetup mei 2020

Online

Hoe zorg jij dat je ook in tijden van corona samen met je collega’s nieuwe dingen kunt leren? Daar gaan we het tijdens onze eerste IoT Meet Up in coronatijd over hebben. Dat doen we aan de hand van de online IoT workshop, die we samen met SMITZH (de Smart Industry Hub van Zuid-Holland), Koninklijke Metaalunie en Reedyk BV hebben ontwikkeld ten tijde van de corona crisis.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
5/3/2020
16:45

IoT Meetup maart 2020

Port of Rotterdam

IoT Academy & Port of Rotterdam organiseren: AI & IoT in de haven. Hoewel we IoT in onze naam hebben staan zijn we natuurlijk allang niet meer alleen met IoT bezig. “Converging technologies” is een mooie term voor het feit dat juist de combinatie van verschillende technologieën nodig is om de waarde te creëren waar we naar op zoek zijn.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
23/1/2020
15:00 - 19:00

IoT Academy Meet up: PaaS, het verdienmodel van de toekomst?

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Paas: Product as a Service. Hoe regel je dat en hoe financier je zoiets?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
21/11/2019
15:00 - 19:00

IoT Meetup - IOT Academy NL

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Tijdens de IoT Update leer je de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en leer je van de vele praktijkvoorbeelden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
31/10/2019
15:00 - 19:00

IoT Update

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Tijdens de IoT Update leer je de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en leer je van de vele praktijkvoorbeelden.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
26/9/2019

Monitoren en voorspellen van machineonderhoud

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Centraal hierbij staat de klantvraag van iemand die door middel van IoT/Data zijn processen wil optimaliseren.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
27/6/2019
16:00 - 20:00

LPWA, wat is de juiste keuze voor mijn toepassing?

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

We blikken terug op waar we nu staan rondom alle nieuwe low power draadloze communicatieprotocollen.

Bekijk afgelopen event
Al geweest
21/3/2019

Hoe technologie de customer journey verrijkt.

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Hoe zorg je voor een optimale klantervaring en op welke manier kan technologie een verrijking bieden aan de customer journey?

Bekijk afgelopen event
Al geweest
15/3/2019
15:00 - 19:00

IoT Academy Kids Day

Scheepsbouwweg 9, Rotterdam

Op deze dag gaan we kinderen laten zien wat IoT nou eigenlijk is en hoe dit zich verhoudt tot AI/Machine learning.

Bekijk afgelopen event
Laad meer
Wil je uitgenodigd worden voor komende meetups?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Schrijf mij in!

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op