Webinar - The impact of Augmented Reality (AR) technologies on business processes

24/9/2020

Tijdens dit geslaagde interactieve webinar op 24 september jl. ging Dick Lorier van InSpark in op de inzet van AR voor het versnellen & verbeteren van werkprocessen. InSpark is dochteronderneming actief als Microsoft Cloud Incubator voor KPN. InSpark heeft ervaring met het toepassen van digitale innovaties waaronder de inzet van AR bij klanten. Dick Lorier ging tijdens het webinar in op alle aspecten om AR succesvol in te zetten in verschillende bedrijfsprocessen. De volgende vragen kwamen bijvoorbeeld aan bod:


- Wat is AR en wat is bijvoorbeeld het verschil met VR?
- Wat is de HoloLens 2?
- Hoe kun je AR inzetten om samen te werken op afstand?
- Wat zijn de meest voorkomende AR scenario’s?
- Hoe werken klanten met AR en wat is de business case?


Wat brengen nieuwe mogelijkheden als 5G en IoT in combinatie met AR. En wat zijn de beperkingen van AR?
Stel ik wil starten met de inzet van AR technologie. Wat is daarvoor nodig? En hoe pak ik dat aan?
Interactief deel: Vraag & antwoord: Welke toepassingen zien jullie voor je?

Georganiseerd door KPN Innovation Playground
Bij de KPN Innovation Playground zijn corporates, start-ups en developers welkom om laagdrempelig in contact te komen met nieuwe technologieën die je kunt toepassen in jouw producten en diensten. Check voor meer informatie kpn.com/innovation of stuur een email aan letsplay@kpn.com als je met ons in contact wil komen.

Kijk hier het event terug:

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op