IoT meetup: One Does Not Simply.... Manage Kafka

8/4/2021

Dit was een meetup over Apache Kafka. Dit is de populairste open-source stream-processing software voor het verzamelen, verwerken, opslaan en analyseren van data op schaal. Het staat bekend om zijn uitstekende prestaties, lage latency, fouttolerantie en hoge throughput, en kan duizenden berichten per seconde verwerken. Met meer dan 1.000 Kafka use cases en stijgend gaande van IoT tot het centrale interne messaging systeem van bedrijven, zijn enkele veelvoorkomende voordelen het bouwen van data pipelines, het benutten van real-time datastromen, het mogelijk maken van operationele metrics en data-integratie over talloze bronnen.
Vandaag de dag wordt Kafka door duizenden bedrijven gebruikt, waaronder meer dan 60% van de Fortune 100. Hiertoe behoren The New York Times, Linkedin, Rabobank, Airbnb, Netflix, en meer. Als de vertrouwde tool voor het digitaal versterken en innoveren van bedrijven, stelt Kafka organisaties in staat hun data strategieën te moderniseren met event streaming architectuur. Klarrio, een systeemintegrator met bijna een decennium aan Kafka-ervaring licht een tipje van de sluier op over hoe je Kafka managed. Met Do’s and Don’ts, best practices en echte use cases.
Sprekers: Yoni Van der Taelen, Marketing Director, en Bruno De Bus, CTO, bij Klarrio.

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

9/12/2022
11.00-12.00

De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie: Camera's

Online, livestream

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologieën komen beschikbaar en bestaande technologieën krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act. Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, starten we met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we Jan van der Lugt van SoftwareAG uitgenodigd. De eerste episode in deze serie gaat over camera’s: wat mag je daar nu wel mee, en wat niet? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?

Lees meer

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op