Terugblik: Webinar - Unlock your Things & Release your Data

26/11/2020

Het coronavirus mag dan de wereld in zijn greep houden, maar dat weerhield de markt er niet van om in 2020 een verscheidenheid aan nieuwe IoT oplossingen en diensten te lanceren. Juist in 2020 tijd werd de waarde van IoT zichtbaar, het was daarom bij uitstek het moment voor de IoT Update. Op 26 november organiseerden wij weer het IoT event van het jaar: Unlock your Things & Release your Data! (Kijk hier terug)

Deelnemers waren in één middag weer up to date van de meest inspirerende klantcases en de allerlaatste technologische innovaties tijdens een compacte online sessie. In vier rondes deelden IoT-experts en klanten wat hun uitdagingen waren en wat zij hebben geleerd. De IoT Update was gratis en werd mogelijk gemaakt door de partners van de IoT Academy.


SPREKERS

Deelnemers konden per ronde bepalen welke spreker ze wilden horen. Zo was er voor iedereen een op maat beleving, doordat deelnemers natuurlijk sprekers kozen die pasten bij hun eigen situatie. 

De volgende 3 thema’s passeerden de revue:


Thema 1. Talking Products. De weg naar een verbonden wereld.

Steeds meer producten worden ‘connected’ en openen zo de deur naar nieuwe dienstverlening en verdienmodellen. Maar de realisatie van een connected product kan een behoorlijke uitdaging zijn. In deze sessies kregen deelnemers tips en tricks om hun product connected te maken. Benieuwd naar de juiste implementatie strategieën en go2markets? Of waar de valkuilen zitten? Het werd uitgelegd door ervaringsdeskundigen van innovatieve bedrijven als Inventeers, Dent en van de KPN-experts die bij verschillende klantcases betrokken waren.


Thema 2. IoT, Just another data source. Laat de data voor je werken

Een IoT-project kent meerdere schakels. Van de hardware, connectiviteit en datamanagement tot de applicatie. Door deze IoT componenten bij elkaar te brengen, kun je data extraheren uit het veld en hier waardevolle inzichten uit halen. Tijdens de track IoT, Just another datasource gaven onze sprekers uitleg aan de hand van concrete cases welke informatie zij kunnen winnen uit data en hoe jij die vervolgens kunt toepassen om jouw organisatie te verbeteren, of zelfs maatschappelijke problemen aan te pakken. Sprekers waren o.a.: Inspark, Avanade, ICT Group, SoftwareAG.


Thema 3. Developer Talk en Inspiratie. What’s next in IoT?

Op internet is er voor elke IoT-vraag nu wel een oplossing te vinden. Bedrijven vragen toch om maatwerk zodat een IoT-apparaat exact aansluit op de klantwens en past in het productieproces. Waar moet je op letten en wat zijn de slimme developer keuzes voor morgen? Tijdens de Developer Talk expert sessies doken product experts in de wereld van hardware ontwikkeling, connectiviteit, en platformen. Sprekers waren o.a.: KPN, Ericsson, Clickey en de IoT Academy. Het programma wordt de komende periode wordt nog verder uitgebreid.


Waardevol event!

Al met al kijkt IoT Academy terug op een zeer geslaagd event, waar professionals met passie voor IoT samen kwamen en weer met nieuwe inzichten uit elkaar gingen. En, dat allemaal zonder bij wijze van spreken je voordeur uit te hoeven. Dit smaakte naar meer...


Gemist?

Heb jij dit event gemist? Geen zorgen, je kunt dit event gewoon terugkijken. Doe de laatste IoT inzichten op voor jouw business en je streeft je concurrenten voorbij! Bekijk het event hier terug.

Bekijk de presentatie

Aankomende IoT meetups

Bij elke meetup komen er nieuwe onderwerpen aan bod. Bekijk hieronder welke topics er worden behandeld en schrijf je gratis in!

-
-

Geen nieuwe meetup gepland

Er is nog geen nieuwe meetup gepland.
Heb jij interesse om te komen spreken als IoT spreker? Neem contact op!

Schrijf mij in als spreker

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op