Workshop

IoT Deep Dive Workshop

Vraag vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie

Bedankt voor je brochure aanvraag!

We zullen zo snel mogelijk reageren op deze aanvraag. Normaliter gebeurt dit binnen één of twee werkdagen.

Er is helaas iets misgegaan met het versturen van dit formulier. Probeer het later opnieuw.

Jouw organisatie verbeteren met Internet of Things? Ervaar hoe je dit doet tijdens de Deep Dive Workshop.

Leuk dat je aan de slag wilt met Internet of Things (IoT). Het lijkt wel of iedereen het over IoT heeft, maar wat is het en wat kan je er mee? Dat is precies wat we samen in de workshop gaan ontdekken.

Heb je vragen over deze workshop?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Jasper Kuin

3 op-maat varianten, welke past bij jullie huidige IoT kennisniveau?

Omdat de ene organisatie op het gebied van Internet of Things verder is dan de andere, bieden we deze workshop in 3 verschillende varianten aan. Zo sluit de workshop naadloos aan op jullie huidige IoT wensen!

  • Ideation: tijdens deze workshop zul je voor het eerst kennismaken met IoT, verken je IoT mogelijkheden voor je bedrijf en bedenk je concrete ideeën voor verdere ontwikkeling om vervolgens met het beste idee te starten.
  • Validation: je weet al het e.e.a. van IoT en wil het nu concreet gaan toepassen. Je ervaart tijdens deze workshop de start van ontwikkeling met behulp van bepaalde tools en methodes. In deze workshop zul je inzichten opdoen, ideeën verzinnen, deze aanscherpen en valideren of zul je aan de slag gaan met al eerder opgedane ideeën en deze valideren. 
  • Concept design: je hebt al behoorlijke kennis van IoT en gaat in deze sessie met jouw gebruiker / klant aan de slag om een oplossing voor een concrete uitdaging te vinden. Daarbij ga je aan de hand van verschillende ontwerpmethodes van een eerste idee naar een concreet plan.

Weet je niet goed welke fase bij jouw organisatie past? Lees dan de brochure voor meer info en neem gerust contact met ons op.

Waarom deze workshop?

De IoT Workshop is ideaal voor jou als je je bedrijf of afdeling wilt verbeteren door IoT in te zetten, je wordt meegenomen in de ontwikkelingen van Internet of Things. Tijdens deze workshop leer je hoe je IoT kunt inzetten om jouw organisatie toekomstbestendig en heel concreet: uiteindelijk winstgevender maakt. Met IoT kan je namelijk bedrijfsprocessen optimaliseren, jouw bedrijf nóg klantvriendelijker maken en producten of diensten innoveren.

Wat heb ik aan deze workshop?

Vanuit theorie en praktijk nemen professionele instructeurs je mee in de wereld van IoT. Het is een interactieve workshop. Je gaat met elkaar kijken naar vraagstukken die op dit moment spelen binnen jouw organisatie en wat IoT hier concreet aan kan bijdragen. Je wordt in teamverband uitgedaagd om jullie ideeën op tafel te leggen. De ideeën worden gebundeld en gepresenteerd aan elkaar. Het beste idee wordt geselecteerd. 

Maar ook na de workshop laten we je niet alleen. Je ontvangt een samenvatting van de beste ideeën. Bovendien staan onze IoT partners voor je klaar, om in de verdere uitwerking van jouw idee hulp te bieden. Zo maak je op een laagdrempelige en praktische manier kennis met alle stappen die je moet zetten om IoT toe te passen binnen je eigen organisatie en ontvang je concrete stappen waar je direct mee aan de slag kunt. Tegelijk bouw je een waardevol netwerk van professionals op waar je de rest van je leven profijt van hebt!

Locatie en tijd

De IoT workshop kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons op de IoT Academy te doen. We starten met een inspirerende rondleiding en nemen daarna de hele ochtend of middag om zowel de theorie als de praktijk in te duiken.

Programma

  • 09:00 ⇢ Aankomst met koffie/thee in de RDM kantine
  • 09:30 ⇢ Start rondleiding Innovation Dock
  • 10:00 ⇢ Start IoT Workshop
  • 11:00 ⇢ IoT oplossing maken met Marvin (van n00b tot n3rd)
  • 11:30 ⇢ Brainstorm IoT toepassingen
  • 12:00 ⇢ Presentatie en prioriteren van de ideeën
  • 12:30 ⇢ Next steps bepalen

Bovenstaand programma kan ook in middag variant worden aangeboden, van 12:00 - 16:00 uur of van 13:00 - 17:00 uur, net wat het beste uitkomt voor jouw organisatie. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die een organisatie wilt verbeteren, door o.a. slimmer, efficiënter en klantgerichter te gaan werken met behulp van IoT. Let op, je loopt tijdens deze workshop het risico te worden uitgedaagd om innovatief en vernieuwend te denken, dit is niet voor iedereen weggelegd!

Kan de workshop op maat gemaakt worden?

Jazeker, we kunnen de workshop zo insteken dat jij een op maat beleving krijgt die exact aansluit op de wensen van jou en jouw organisatie. Na deze op-maat-beleving zal jouw organisatie gegarandeerd succesvoller zijn en kun jij je geen werkdag meer voorstellen zonder de voordelen van IoT!

Hoeveel deelnemers kunnen er meedoen en kan de 1.5m gewaarborgd worden?

Gezien het interactieve en intensieve karakter van deze workshop maximaal plaats voor 20 deelnemers. We zullen 1,5 meter afstand in acht nemen. Als overheidsvoorschriften ter zijner tijd anders zijn, zullen we samen kijken naar een passende oplossing.

Vraag vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie

Vul hieronder je gegevens in en ontvang meer informatie over deze workshop

Bedankt voor je brochure aanvraag!

We zullen zo snel mogelijk reageren op deze aanvraag. Normaliter gebeurt dit binnen één of twee werkdagen.

Er is helaas iets misgegaan met het versturen van dit formulier. Probeer het later opnieuw.

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op