IoT Educatie Programma

Aan de slag met ons IoT Educatie Programma binnen het onderwijs?

Leuk dat je aan de slag wilt met Internet of Things (IoT)! IoT is één van de drijfveren achter de volgende industriële revolutie, waarbij de grenzen tussen fysiek en digitaal (verder) zullen versmelten. De IoT Academy stimuleert al meer dan vijf jaar de markt om met IoT aan de slag te gaan en heeft daarom een IoT Educatie Programma ontwikkeld.
Het IoT Educatie Programma bevat zowel theorie als praktische toepassing waarmee het geschikt is voor het voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Met behulp van een ‘train de trainer’ workshop, online curriculum en hands-on praktijkvoorbeelden/praktijkopdrachten zijn alle docenten in staat om hun studenten te onderwijzen op het gebied van IoT.

Het IoT Educatie Programma bestaat uit:

  • Curriculum ter waarde van 200 uur lesmateriaal
  • Online leeromgeving (Moodle E-Learning)
  • ‘Train de Trainer’ masterclass voor docenten
  • IoT Educatie Kit bestaande uit sensoren, communicatie en platform voor praktijkopdrachten
  • Technische ondersteuning tijdens looptijd

Wat kun je verwachten van het curriculum?

Het curriculum heeft een studiebelasting van 200 uur (7,14 ECTS) en bestaat uit materiaal voor 80 contacturen en 120 zelfstudie uren. Het curriculum is opgebouwd rondom de IoT Educatie Kit. De IoT Educatie Kit is speciaal ontwikkeld voor studenten en docenten om hands-on aan de slag te gaan met Internet of Things. Met de kit bouwt de student zijn eigen slimme sensor en leert over IoT-connectiviteit en data-platformen. Door de hands- on ervaring krijgt de student een sterk begrip van het concept van IoT en leert dit toe te passen op verschillende contexten. De IoT Educatie Kit zit niet inbegrepen in het curriculum en is apart via ​deze pagina​ ​af te nemen.

Tegen een meerprijs is het mogelijk om het curriculum aan te passen naar een bepaald aantal weken (contacturen/zelfstudie) en studiebelastingsuren of te
integreren in een bestaande module.

Leerlingen kunnen inloggen via
ons E-learning platform

Het curriculum wordt beschikbaar gesteld aan leerlingen via ons IoT Academy E-learning platform. Via dit E-learning platform krijgen studenten de lesstof aangeboden en kunnen docenten de voortgang van studenten tracken. De werking van het platform wordt tijdens het ‘Train de Trainer’ programma uitgelegd.

De Train de Trainer Masterclass

Om succesvol kennis over te dragen en kennis te maken met de benodigdheden voor de cursus heeft de IoT Academy een Train de Trainer masterclass ontwikkeld. Tijdens de masterclass krijgen de docenten een spoedcursus IoT en maken ze kennis met het curriculum, het E-learning platform, de IoT Educatie Kit en het IoT platform.

Technische ondersteuning

Gedurende de looptijd van het curriculum wordt er door de IoT Academy technische ondersteuning geboden. Deze ondersteuning wordt geboden voor het E-Learning platform en bij het gebruik van de IoT Educatie Kit.

Onderwijs Partners

Ben je enthousiast geworden over onze IoT onderwijsprogramma?

Neem dan nu contact op en ontdek de mogelijkheden
Neem contact op