Dé  workshop over
Internet of Things en het toekomstbestendig maken van jouw organisatie

Nóg slimmer, klantgerichter en winstgevender worden? Jouw organisatie kan het met behulp van Internet of Things. Ontdek het tijdens de Online IoT Workshop.

Wat heb ik aan deze workshop?

In een tijd waarin veel verandert is het belangrijk om jezelf en je team vragen te stellen als: ‘Zijn wij klaar voor de digitale wereld?’ ‘Hoe komen wij mee in een veranderende markt?’ en ‘Hoe kunnen we met beperkt risico innoveren?’.

Tijdens deze workshop leer je hoe je IoT kunt inzetten om jouw organisatie toekomstbestendig en heel concreet: uiteindelijk winstgevender te maken. Met IoT kan je namelijk bedrijfsprocessen optimaliseren, jouw bedrijf nóg klantvriendelijker maken en producten of diensten innoveren.

3 op maat varianten, welke past bij jullie huidige IoT kennisniveau?

Omdat de ene organisatie op het gebied van Internet of Things verder is dan de andere, bieden we deze workshop in 3 verschillende varianten aan. Zo sluit de workshop naadloos aan op jullie huidige IoT wensen!

 • Ideation: tijdens deze workshop zul je voor het eerst kennismaken met IoT, verken je IoT mogelijkheden voor je bedrijf en bedenk je concrete ideeën voor verdere ontwikkeling om vervolgens met het beste idee te starten;
 • Validation: je weet al het e.e.a. van IoT en wil het nu concreet gaan toepassen. Je ervaart tijdens deze workshop de start van ontwikkeling met behulp van bepaalde tools en methodes. In deze workshop zul je inzichten opdoen, ideeën verzinnen, deze aanscherpen en valideren of zul je aan de slag gaan met al eerder opgedane ideeën en deze valideren. 
 • Concept design: je hebt al behoorlijke kennis van IoT en gaat in deze sessie met jouw gebruiker / klant aan de slag om een oplossing voor een concrete uitdaging te vinden. Daarbij ga je aan de hand van verschillende ontwerpmethodes van een eerste idee naar een concreet plan.

Weet je niet goed welke fase bij jouw organisatie past? Neem dan even contact met ons op, dan bepalen we in overleg wat de beste aanvliegroute is.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens deze workshop geven onze instructeurs de laatste inzichten vanuit de theorie en kijken daarbij ook naar IoT in jouw branche. Daarna ga je zelf aan de slag en bouw je een eigen slimme deurbel, vaas of vuilnisbak. We maken hierbij gebruik van de IoT Academy Educatiekit. Ook gaan we brainstormen over wat IoT voor jouw organisatie kan betekenen. Met elkaar kijken we naar de vraagstukken binnen je organisatie, en hoe IoT hier positief aan bij zou kunnen dragen.

Je wordt samen met je team uitgedaagd om jullie ideeën op tafel te leggen. De ideeën worden gebundeld en gepresenteerd aan elkaar. Het beste idee wordt geselecteerd. Na de workshop ontvang je een samenvatting van de beste ideeën. Dit document gaat je helpen om direct te kunnen doorpakken met jouw IoT-project. Je krijgt dus sowieso concrete handvatten om jouw organisatie te verbeteren met IoT.

Locatie en tijd

Afhankelijk van de insteek duurt de IoT workshop 2 tot 4 uur en kan aan iedereen worden gegeven. Er is geen kennis benodigd om aan de workshop deel te kunnen nemen.
Het eerste deel van de workshop bestaat uit het op het juiste kennisniveau krijgen van alle deelnemers.

De meeste waarde van de workshop zit 'm in het ideation gedeelte waarbij je als team gaat nadenken over de toepassingsmogelijkheden van IoT in je eigen vakgebied of in je eigen processen. Het is daarom ook mogelijk om het eerste gedeelte van de workshop door alle deelnemers als zelfstudiepakket voorafgaand aan de workshop te laten doen.

We starten dan met een online webinar over IoT en sturen vervolgens de IoT Academy educatiekit naar alle deelnemers op. Door middel van vier korte video's worden ze begeleid in het aansluiten van een sensor, het data versturen naar een platform en het bouwen van visualisaties. Ze kunnen dit op een eigen moment doen.

Aantal deelnemers

Gezien het interactieve karakter van deze workshop is er maximaal plaats voor 20 deelnemers.

  Kosten

  De kosten voor deze workshop bedragen afhankelijk van het gekozen programma € 1500,- tot € 2365,- (onafhankelijk van het aantal deelnemers). Als je de online zelfstudie wilt toevoegen kost dit € 250,- per deelnemer extra.

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is deze workshop?

  Deze workshop is bedoeld voor iedereen die een organisatie wil verbeteren, door o.a. slimmer, efficiënter en klantgerichter te gaan werken met behulp van IoT. Let op, je loopt tijdens deze workshop het risico te worden uitgedaagd om innovatief en vernieuwend te denken, dit is niet voor iedereen weggelegd!

  Kan de workshop op maat gemaakt worden?

  Jazeker, we kunnen de workshop zo insteken dat jij een op maat beleving krijgt die exact aansluit op de wensen van jou en jouw organisatie. Na deze op-maat-beleving zal jouw organisatie gegarandeerd succesvoller zijn en kun jij je geen werkdag meer voorstellen zonder de voordelen van IoT!