Workshop

Dé online workshop over Internet of Things en het toekomstbestendig maken van jouw organisatie

Vraag vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie

Bedankt voor je brochure aanvraag!

We zullen zo snel mogelijk reageren op deze aanvraag. Normaliter gebeurt dit binnen één of twee werkdagen.

Er is helaas iets misgegaan met het versturen van dit formulier. Probeer het later opnieuw.

Nóg slimmer, klantgerichter en winstgevender worden? Jouw organisatie kan het met behulp van Internet of Things. Ontdek het tijdens de Online IoT Workshop.

Wat heb ik aan deze workshop?

In een tijd waarin veel verandert is het belangrijk om jezelf en je team vragen te stellen als: ‘Zijn wij klaar voor de digitale wereld?’ ‘Hoe komen wij mee in een veranderende markt?’ en ‘Hoe kunnen we met beperkt risico innoveren?’. Alleen al deze online workshop zelf is daar een klein voorbeeld van. Het laat je namelijk zien dat je ook als je ver van je collega’s verwijderd bent, je toch een leuke, interactieve en inspirerende workshop met ze kunt beleven.

Maar bij IoT gaat dit natuurlijk veel verder dan alleen online met elkaar verbonden zijn. Tijdens deze workshop leer je bijvoorbeeld hoe je IoT kunt inzetten om jouw organisatie toekomstbestendig en heel concreet: uiteindelijk winstgevender te maken. Met IoT kan je namelijk bedrijfsprocessen optimaliseren, jouw bedrijf nóg klantvriendelijker maken en producten of diensten innoveren.

Heb je vragen over deze workshop?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Jasper Kuin

3 op-maat varianten, welke past bij jullie huidige IoT kennisniveau?

Omdat de ene organisatie op het gebied van Internet of Things verder is dan de andere, bieden we deze workshop in 3 verschillende varianten aan. Zo sluit de workshop naadloos aan op jullie huidige IoT wensen!

  • Ideation: tijdens deze workshop zul je voor het eerst kennismaken met IoT, verken je IoT mogelijkheden voor je bedrijf en bedenk je concrete ideeën voor verdere ontwikkeling om vervolgens met het beste idee te starten;
  • Validation: je weet al het e.e.a. van IoT en wil het nu concreet gaan toepassen. Je ervaart tijdens deze workshop de start van ontwikkeling met behulp van bepaalde tools en methodes. In deze workshop zul je inzichten opdoen, ideeën verzinnen, deze aanscherpen en valideren of zul je aan de slag gaan met al eerder opgedane ideeën en deze valideren. 
  • Concept design: je hebt al behoorlijke kennis van IoT en gaat in deze sessie met jouw gebruiker / klant aan de slag om een oplossing voor een concrete uitdaging te vinden. Daarbij ga je aan de hand van verschillende ontwerpmethodes van een eerste idee naar een concreet plan.

Weet je niet goed welke fase bij jouw organisatie past? Lees dan de brochure voor meer info en neem gerust contact met ons op.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens deze online workshop geven onze instructeurs live de laatste inzichten vanuit de theorie en kijken daarbij ook naar IoT in jouw branche. Daarna ga je zelf aan de slag en bouw je een eigen slimme deurbel, vaas of vuilnisbak. Omdat de workshop online is, krijg je het zelfbouwpakket toegestuurd per post. Ook gaan we brainstormen over wat IoT voor jouw organisatie kan betekenen. Met elkaar kijken we naar de vraagstukken binnen je organisatie, en hoe IoT hier positief aan bij zou kunnen dragen.

Je wordt samen met je team uitgedaagd om jullie ideeën op tafel te leggen. De ideeën worden gebundeld en gepresenteerd aan elkaar. Het beste idee wordt geselecteerd. Na de workshop ontvang je een samenvatting van de beste ideeën. Dit document gaat je helpen om direct te kunnen doorpakken met jouw IoT-project. Je krijgt dus sowieso concrete handvatten om jouw organisatie te verbeteren met IoT.

Locatie en tijd

De online IoT-workshop duurt 4 uur en kan aan iedereen met een laptop (inclusief webcam) en internetverbinding worden gegeven. De deelnemers hoeven dus niet samen te komen en zouden in principe vanuit huis kunnen meedoen.

Aantal deelnemers

Gezien het interactieve karakter van deze workshop is er maximaal plaats voor 20 deelnemers.

Programma

  • 09:00 ⇢ Virtuele inloop
  • 09:15 ⇢ Start IoT Workshop
  • 09:30 ⇢ Introductie IoT Quiz
  • 10:45 ⇢ IoT oplossing maken met Marvin (van n00b tot n3rd)
  • 11:30 ⇢ Brainstorm IoT toepassingen
  • 12:00 ⇢ Presentatie en prioriteren van de ideeën
  • 12:30 ⇢ Next steps bepalen

Kosten

Om innovatie gedurende de corona maatregelen te blijven stimuleren, kunnen mkb-bedrijven uit de maakindustrie in verschillende regio's van Nederland de kosten volledig vergoed krijgen. Dit is onder andere mogelijk gemaakt door SMITZH:  een samenwerking van Koninklijke Metaalunie, Holland Instrumentation, FME, Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, TNO en InnovationQuarter. Vragen over deze kostenvergoeding? Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die een organisatie wilt verbeteren, door o.a. slimmer, efficiënter en klantgerichter te gaan werken met behulp van IoT. Let op, je loopt tijdens deze workshop het risico te worden uitgedaagd om innovatief en vernieuwend te denken, dit is niet voor iedereen weggelegd!

Kan de workshop op maat gemaakt worden?

Jazeker, we kunnen de workshop zo insteken dat jij een op maat beleving krijgt die exact aansluit op de wensen van jou en jouw organisatie. Na deze op-maat-beleving zal jouw organisatie gegarandeerd succesvoller zijn en kun jij je geen werkdag meer voorstellen zonder de voordelen van IoT!

Hoe worden de groepen ingedeeld bij deze online sessie?

De workshop is zeer interactief, je werkt afwisselend in grote en kleine groepen doordat er gebruikt wordt gemaakt van zogenaamde break out rooms (online opsplitsen van één groep in verschillende groepen).

Vraag vrijblijvend de brochure aan voor meer informatie

Vul hieronder je gegevens in en ontvang meer informatie over deze workshop

Bedankt voor je brochure aanvraag!

We zullen zo snel mogelijk reageren op deze aanvraag. Normaliter gebeurt dit binnen één of twee werkdagen.

Er is helaas iets misgegaan met het versturen van dit formulier. Probeer het later opnieuw.

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op