Lamp dimmen door er naar te wijzen

W
at nou als je een lamp zou kunnen dimmen door er simpel naar te wijzen? Of op tv van zender kan veranderen met een relaxte swipe? Waar je hier eerst nog je smartphone of afstandsbediening voor nodig had, kan het nu nog gemakkelijker met je vingers middels de 'Bird'.
 

Wat is het?
Bird is een klein apparaatje die over je wijsvinger past, waarmee je elke oppervlakte en elk apparaat interactief kan maken. Hiermee kan je bijvoorbeeld van waar dan ook je spreadsheets aanraken, een voorwerp omver duwen, swipen of iets oppakken. Het bewegen van de vingers veroorzaakt interacties met een digitale display.

Hoe werkt het?
Via sensoren worden de bewegingen, locatie, oriëntatie, kracht en de nabijheid van de drager gemeten in verhouding tot specifieke objecten. Bird bevat ook een microfoon waarmee spraakopdrachten worden geregistreerd en een sensor om aanrakingen met de duim, zoals taps en swipes te registreren.

Wat kan het?
De sensoren van Bird kunnen samen met andere IoT gadgets vertellen waar de gebruiker naar wijst en deze bewegingen van Bird vertalen naar acties, zodat je met simpele bewegingen van je vinger het licht kan dimmen of de thermostaat kan aanpassen. Naast deze ‘smart’ applicaties, is Bird ook geschikt voor Mac en Windows computers en mobiele apparaten die gebruik maken van iOS of Android om extra data te verkrijgen of dingen te besturen. Het is zelfs al mogelijk om met Bird drones te besturen.

Kosten
Het is helaas nog niet mogelijk om een Bird te kopen, maar het is wel mogelijk om de Bird vooruit te bestellen voor $399. Vanaf eind 2016 zullen ze bij MUV Interactive, het bedrijf achter de 'Bird', beginnen met verzenden van de eerste apparaten. Het apparaat wordt geleverd met een basisunit, een houder waarmee de Bird ook kan worden opgeladen en apps waarmee je Bird kan integreren met je eigen apparaten.

MUV Interactive
Bird is gecreëerd door de Israëlische startup MUV Interactive. Dit bedrijf is opgericht in 2010 door CEO Rami Parham en COO Yuval Ben-Zeev. Bij MUV Interactive zijn ze al meer dan vijf jaar bezig met de ontwikkeling van Bird. Sinds april 2016 heeft MUV Interactives in samenwerking met Silicon Technology,  Bird gelanceerd in Japan. Silicon Technology is een elektronische distributie bedrijf uit Japan. Met deze lancering proberen ze zich voornamelijk te focussen op de toepassingen van Bird in klaslokalen of in vergaderingen. Bird is pas net begonnen en heeft nu al heel veel toepassingen, toch merk je dat het project nog in de kinderschoenen staat. Wij bij IoT Academy kunnen niet wachten op toekomstige ontwikkelingen en volgen het Bird project dan ook op de voet.

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op