Nieuw digitale IoT wapen van KPN en Koninklijke Landmacht

C
hief Commercial Officer KPN , Frank van der Post en plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, generaal-majoor Mertin Wijnen zijn eerder deze maand samen gekomen bij de IoT Academy om hun samenwerking te bekrachtigen. Het doel van deze samenwerking is om de kennis en innovatiethema's van de Koninklijke Landmacht samen te voegen met behulp van ICT.

Het product dat uit deze samenwerking is voortgekomen heet Milsenz. Het heeft dezelfde omvang als een tennisbal, maar is gevuld met sensoren die de omgeving analyseren om zo de soldaten te informeren van aankomende bedreigingen. Je kunt het zien als een 'digitale mijn'.

Het idee was ontstaan na een brainstormsessie, waarbij een groep ervaren militaire personeelsleden samenkwamen om problemen over en op het veldslag te bespreken. Hier kwam uit dat één van de grote problemen het gebrek aan zicht is. Alles wat buiten het blikveld afspeelt, kunnen de manschappen niet zien, ze zijn daarom dus ook erg gevoelig voor deze situaties.

De sensoren kunnen bewegingen, geluid, warmte en zelfs licht registreren. Het hele apparaat zelf is ook erg goedkoop om te maken. Zo is het omhulsel gemaakt met een 3D printer en kan het zo ook andere vormen aannemen. Het zou in de toekomst ook in het veld kunnen worden gegooid om zo te kunnen verdwijnen in zijn omgeving.

"Wij willen onze klanten graag helpen bij het ontwikkelen en toepassen van innovatieve ICT-oplossingen voor het verbeteren en effectiever kunnen uitvoeren van hun eigen werkzaamheden," zei Frank van der Post, CCO bij KPN.

De Koninklijke Landmacht weet dat innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van militaire operaties en bij het maken van een effectief en efficiënt functionerend leger. Ze zijn van plan de Milsenz later dit jaar mee te nemen op oefening naar Amerika waar een NAVO oefening gehouden wordt.

Als IoT Academy zijn we trots op de samenwerking met de Koninklijke Landmacht. We kijken uit naar verdere ontwikkelingen van de Milsenz. Bekijk de hoogtepunten van het event dat we met de Koninklijke Landmacht organiseerden hier:

 

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op