KPN redt levens door middel van nieuwe vaccins technologie

K
PN wil ervoor te zorgen dat elk kind dat in deze wereld geboren wordt, zich kan beschermen tegen kwaadaardige ziektes door de juiste vaccins te krijgen. In heel veel landen beschikken kinderen echter vandaag de dag nog steeds niet over de mogelijkheid om zich te kunnen beschermen tegen ziektes.

Kinderen geboren in onderontwikkelde landen zijn omgeven door ziektes en verraderlijke omstandigheden. Medische professionals hebben niet altijd de benodigde apparatuur om de juiste vaccins toe te dienen. KPN wil het welzijn van alle kinderen verzekeren, dus in samenwerking met B Medical System heeft KPN een IoT oplossing bedacht, om middels een monitor- en koelapparaat de kwaliteit van vaccins te kunnen waarborgen.

KPN weet dat vaccins door hun aard extreem gevoelig zijn en beschadigd kunnen worden door een aantal factoren waaronder temperatuur. Zodra vaccins een bepaalde temperatuur hebben overschreden, verliezen ze hun waarde. KPN weet daarnaast ook maar al te goed dat in landen als Nigeria vaccins nauwelijks beschikbaar zijn, aangezien veel van de vaccins buiten het land worden gemaakt en blootgesteld worden aan de zware omstandigheden en de hoge warmte tijdens het vervoer naar de regio's waar mensen de vaccins het meest nodig hebben. Wanneer de vaccins onder deze omstandigheden worden afgeleverd, is het product praktisch onbruikbaar. Zelfs als ze in perfecte staat worden geleverd, kunnen vaccins snel hun waarde verliezen indien ze worden opgeslagen op slechte plekken in de omgeving. Een veilige opslag is dan ook cruciaal.

B Medical Systems startte met een project om een reeks compressie-ijskast-koelkasten en vriezers te ontwikkelen om vaccins te transporteren en ervoor te zorgen dat de vaccins veilig worden opgeslagen. Bij stroomuitval kunnen de koelkasten en vriezers zich beroepen op andere energiebronnen zoals zonne-energie, vloeibaar gas en kerosine. Om de koelkasten en vriezers verder te ontwikkelen, had B Medical Systems een betrouwbare partner nodig met sterke wereldwijde connectiviteit. KPN was voor B Medical Systems een voor de hand liggende keuze. De toevoeging van KPN's 'logger', die gemakkelijk aan de bestaande containers kon worden bevestigd, meet tijdens de reis de vaccin conditie, zodat dit altijd gecontroleerd kan worden. Eenmaal aangekomen op locatie, kunnen de vaccins veilig worden bewaard voor toekomstig gebruik.

KPN's loggers bevatten een speciale technologie om ervoor te zorgen dat de temperaturen in de koelboxen zo optimaal mogelijk geregeld kunnen worden. Middels GPS wordt de locatie van de producten nauwkeurig gedetecteerd. Een ander uniek kenmerk van de samenwerking, is het vermogen om een ​​crisis aan te pakken. Als er problemen zouden optreden, wordt een SMS verzonden aan technici in de buurt die het probleem direct kunnen oplossen. Op deze manier kan KPN er zeker van zijn dat de vaccins veilig blijven en beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik.

Aangezien KPN de nieuwe technologie ontworpen heeft om gebruiksvriendelijk te zijn, kunnen lokale beheerders in deze ontwikkelingsregio's de technologie gebruiken om in real time te observeren of de vaccins in juiste omstandigheden verkeren. KPN heeft het systeem succesvol geïmplementeerd tegen de bestrijding van Polio in Nigeria, een belangrijke mijlpaal om wereldwijd het aantal sterfgevallen terug te dringen. In de toekomst wil KPN kijken of het systeem ook kan worden gebruikt bij de bestrijding van ziektes in Congo, maar ook andere landen staan op de planning. Dankzij de IoT-connectiviteit technologie van KPN en de compressie-ijskast-koelkasten van B Medical Systems kunnen hopelijk vele levens gered worden.

 

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op