Slim monitoren van treinwissels door IoT-toepassing van KPN

K
PN, een van de initatoren achter de IoT Academy, werkt in samenwerking met ProRail aan een IoT toepassing voor het Nederlandse spoorwegennet. Internet of Things biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden voor ProRail, één van deze mogelijkheden is het LoRa netwerk, welke ervoor zorgt dat apparaten informatie met elkaar kunnen uitwisselen.

Wissels zijn cruciaal voor het effectief laten werken van het Nederlandse spoornetwerk. Ze hebben heel wat te verduren en er gaan voortdurend zware treinen overheen. 

Middels het LoRa netwerk van KPN, houdt ProRail de wissels 24/7 in de gaten om het treinverkeer maximaal te sturen. Zo kan ProRail middels LoRa chips de temperatuur van treinschakelaars volgen en deze informatie digitaal versturen naar een database. 

In onderstaande video vertelt ProRail manager, Chris Vertegen, in details over hoe ProRail IoT inzet om alle assets onder een soort permanente hartbewaking te houden:

 

Word partner van de IoT Academy

Neem deel aan exclusieve workshops, evenementen en wordt met jouw organisatie onderdeel van ons groeiende Internet of Things ecosysteem.

Ja, ik wil partner worden