Nieuw IoT Business Model voor schoonmaakbedrijf Vebego

V
ebego, een leidend schoonmaakbedrijf uit Nederland, volgde een IoT Corporate Innovatie dag bij IoT Academy. In slechts één dag veranderde hun business model van enkel schoonmaken naar het worden van consultants in klimaatbeheersing.
 

Vebego zag dat er een trend in opkomst was met internet en ICT. Tegelijkertijd merkte het bedrijf op dat er steeds meer traditionele schoonmaakbedrijven zijn die hier niet de kennis voor in huis hebben. In samenwerking met de IoT Academy ontwikkelden ze binnen zes weken een smart schoonmaakkar.

Vebego ontwikkelde Hago Next, waarbij medewerkers gestimuleerd worden om tijdens hun werk hun smartphone te gebruiken. Medewerkers worden aangemoedigd om te kijken naar het werk wat ze doen, dit op te nemen en belangrijke informatie door te geven aan andere teams binnen het bedrijf om zo de efficiëntie te analyseren. De klanten zijn ook in staat om hun mening te geven over het geleverde werk, wat de transparantie en service bevordert en ervoor zorgt dat klanten nog meer tevreden zijn.

Een ander bedrijf waar Vebego in heeft geïnvesteerd is Alpheios, welke het reinigingsmiddel Vive op de markt heeft gebracht.  Ze ontwikkelden een duurzaam schoonmaakproduct en verbeterde het hele proces eromheen, om ervoor te zorgen dat schoon ook echt 'schoon' is. Vive producten zijn bekroond met het bekende 'Europees Ecolabel', die door de Europese Commissie wordt gegeven aan milieuvriendelijke en duurzame producten.

Partner worden van de IoT Academy?

Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw organisatie ook onderdeel kan worden van ons IoT Academy ecosysteem.

Neem contact op